Kurki ja Leppä kaksoisvoittoon Hollolassa, Ylinen kolmas
17.6.2017 klo 18:16
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juho Kurki Hollolan Eurooppa cupissa. (Kuva: Risto Aarrekivi)

Hollolassa 300 metrin vakiokiväärin Lapua Eurooppa Cupissa oli lauantaina hieno suomalaispäivä, kun 3×40 laukauksen kilpailussa Juho Kurki otti voiton ja Aleksi Leppä kakkossijan. Kurki, Leppä ja kuudenneksi sijoittunut Juho Autio toivat Suomelle lisäksi joukkuekilpailun voiton.

”Hyvä kisa oli tänään! Nopealla rytmillä paukuttelin menemään, ja se oli tänään voittajataktiikka. Tosi vähän on näitä 300 metrin kisoja takana, ihan harrastelua ollut aikaisemmin. Nyt sain puolustusvoimilta kunnon aseet ja patruunat käyttöön, joten olen päässyt tekemään tulosta. Piekkarilla tehty treeni näkyy myös tässä, eihän tämä niin erilaista hommaa ole. Keskelle taulua sitä tässäkin pitää osua”, Kurki sanoi hymyillen.

Tyytyväinen oli myös Leppä, joka otti uransa ensimmäisen Eurooppa Cupin palkintopallisijan.

”Tänään oli ihan kohtuullista ammuntaa. Vähän jäi sellainen tunne, että muutaman pisteen olisi pystynyt joka asennosta rutistamaan enemmän. Mutta olen ihan tyytyväinen, sillä ei ollut helppo keli ampua niin kuin tulostasostakin näki. Ihan tyytyväinen”, Leppä sanoi.

Naisten makuukilpailussa Satu Korhola oli parhaana suomalaisena yhdeksäs. Hän ampui tuloksen 586.

Naisten joukkuekilpailussa Suomi oli neljäs. Kurkelan lisäksi Petra Liljeberg ja Hanna-Kaija Nieminen olivat joukkueessa. Korholalle Lapua Eurooppa Cup oli ”erittäin mieluisa kokemus”, sillä hänellä on 300 metrin kiväärillä alla vasta kahdet kotimaiset. Hän suorittaa varusmiespalvelusta Santahaminassa Urheilukoulussa.

”Kiitos siitä, että pääsin reilu kuukausi sitten tutustumaan ensi kertaa isompaan kivääriin, kuuluu Urheilukoululle ja lajivastaavalleni, Marko Lepälle. Lyhyessä ajassa olen saanut mukavasti treeniä alle ja noususuuntaisesti olen saanut tulostasoa näinkin lyhyessä ajassa ylöspäin. Eilen asentokisassa ammuin ennätykseni 566 ja tänään makuukilpailussa ammuin ennätykseni 586, joten hyvillä mielillä saa lähteä juhannuksen jälkeen Virossa kisattaviin CISM:in kisoihin. Tekemistä tekniikan kanssa vielä riittää, ja olenkin saanut vinkkejä kiitettävästi niin ikään liiton kuin sotilasampujienkin puolesta. Tämä oli mukavaa vaihtelua ilma- ja pienoiskivääriammuntaan! Varmasti minut nähdään tulevinakin kausina 300m radoilla”, Korhola sanoi.

Myös Hollolassa kilpaillussa 25 metrin pistoolin Lapua Eurooppa Cupissa suomalaisista Petri Ylinen oli kolmas ja Teemu Lahti neljäs. Ylinen paukutti tuloksen 581. Voiton vei Viron Peeter Olesk tuloksella 586.

”Kisa oli itselle kauden ensimmäinen ja tavoite oli ampua siten kuin olen harjoitellut. Luotto omaan tekemiseen oli hyvä koska viimeaikoina ne vähät treenit mitä olen pystynyt tekemään, ovat olleet laatua määrän sijaan ja luoneet itseluottamusta omaan ammuntaan. Niin kävi..sain tehtyä hyvän, rennon ja ehjän ammunnan. Tulokseen ja sijoitukseen olen erittäin tyytyväinen”, Ylinen sanoi.

”Isopistoolikisa sujui mukavasti ja pääsin lajissa omalle tasolleni. Tarkkuusosa  lähti  hiukan  vaisusti  käyntiin, mutta kun pääsin juonen päästä kiinni, niin osumat  alkoivat  löytyä  kympissä.  Pikaosalla  puolessa välissä alkoi hiukan jännittää, mutta sain ajatukset  pysymään  kasassa ja tulos oli hyvä”, Lahti sanoi.

Tulokset:
Hollola:
300m vakiokiväärin Lapua Eurooppa Cup, 2. päivä:
Miehet, 3×40 ls: 1) Juho Kurki Suomi 1172 (polvi 392+makuu 395+pysty 385), 2) Aleksi Leppä Suomi 1165 (388+395+382), 3) Valerian Sauveplane Ranska 1163 (387+396+380),…6) Juho Autio Suomi 1157 (387+399+371).
Joukkuekilpailu: 1) Suomi (Kurki, Leppä, Autio) 3494, 2) Viro 3380.
Naiset, makuukilpailu: 1) Marina Schnider Sveitsi 596, 2) Olivia Goberville Ranska 595, 3) Catherine Houlmont Ranska 590,…9) Satu Korhola Suomi 586,…14) Petra Liljeberg Suomi 582, 15) Hanna-Kaija Nieminen Suomi 574.
Joukkuekilpailu: 1) Ranska 1759, 2) Viro 1753, 3) Sveitsi 1751, 4) Suomi 1725.
25 m pistoolin Lapua Eurooppa Cup:
Isopistooli: 1) Peeter Olesk Viro 586, 2) Clement Bessaguet Ranska 583, 3) Petri Ylinen Suomi 581, 4) Teemu Lahti Suomi 581,…10) Jorma Jäntti Suomi 576.

Results_FR60PR_Women_Q
Results_ FR60PR_Women_Team

Isopistooli_17062017

Results_FR3x40_Men_Team
Results_FR3x40_Men

(Kuva: Risto Aarrekivi)