Viivi Kemppi ja Riku Koskela Euroopan YOG-karsintoihin Bakuun
20.6.2017 klo 20:11
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Viivi Kemppi. (Kuvat: Lassi Palo)

Seuraavat nuorten olympialaiset eli Youth Olympic Games (YOG) järjestetään Buenos Airesissa kesällä 2018. Eurooppalaisten paikat kisoihin jaetaan Bakussa tänä kesänä järjestettävissä EM-kilpailuissa ja Budapestissa helmikuussa 2018 pidettävissä ilma-aseiden EM-kisoissa.

YOG:ssa kilpaillaan poikien ja tyttöjen ilmakiväärissä ja -pistoolissa henkilökohtaisissa lajeissa ja joukkuekilpailuissa (mixed international team). Joukkueeseen nimetään tyttö ja poika.

Argentiinan Buenos Airesissa järjestettävässä YOG:ssa osanotto-oikeus on niillä, jotka ovat syntyneet 1.1.2000-31.12.2003 välisenä aikana.

Yksi urheilija voi hankkia maalleen yhden paikan. Kukin maa voi nimetä kisoihin enintään neljä urheilijaa eli yhden lajia kohden.

Ampumaurheiluliitto on nimennyt Bakuun kaksi kivääriampujaa. He ovat Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat) ja Riku Koskela (Kankaanpään Ampumaurheilijat).

Riku Koskela.

Eurooppa saa kuusi paikkaa kuhunkin henkilökohtaiseen kilpailuun. Eurooppalaisilla urheiluampujilla on kaksi kilpailua, joissa YOG-paikkoja voi saavuttaa. Ne ovat Azerbaidzhanin Bakussa 20.7.-3.8. järjestettävät EM-kilpailut ja ilma-aseiden EM-kilpailut Unkarin Budapestissa 16.-26. helmikuuta 2018.