NMM-Suhl: Cristian Friman upeasti maailmanmestariksi
24.6.2017 klo 15:59
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Cristian Friman ylsi jännittävien finaalivaiheiden jälkeen nuorten maailmanmestariksi miesten 50 metrin pienoiskiväärin makuukilpailussa Suhlissa.  Hän on ensimmäinen suomalainen kiväärin nuorten maailmanmestari. Espoolainen Friman ampui kullasta Romanian Dragomir Iordachea vastaan, jonka päihitti vasta uusinnassa 10,4–9,8.
Esbo Skytteföreningin 17-vuotias ampuja hallitsi ajoittain haastavat tuuliolot hyvin.
– Ei siinä hirveästi liikkunut mielessä, paitsi, että tuulta piti muistaa katsoa. Välillä piti ampua ampumarutiinin ulkopuolella, sillä tuuli katkoi joillain hetkillä, kun vasta oli alkanut tähtäämään. Silloin piti nopeuttaa. Se onnistui varsin hyvin omasta mielestä, Friman sanoi.

Mikä oli fiilis, kun maailmanmestaruus jännittävän loppuratkaisun jälkeen ratkesi eduksesi?

–  Erittäin hyvä tunne tuli. Vähän jännitti, kun ammuin kymppinelosen. Tiesin, että vastustaja on niin kovatasoinen, että voi ampua paremmin. Nuorten maailmanmestaruus on iso saavutus, isoin tähän asti. Mitä tuo tulevaisuudessa, se jää nähtäväksi. Jatkoa ajatellen tekee hyvää, mutta saa nähdä miten muut lajit menevät. Pitää nyt unohtaa tämä ja keskittyä seuraavaan vaiheeseen, Friman sanoi MM-viikon jatkostaan.
Joukkuekaverinsa onnistumisesta iloinneille Matias Kiurulle (41:s) ja Sebastian Långströmille (63:s) kilpailu oli omien suoritusten osalta pettymys. Kiurulla oli haasteita tuulen kanssa. Tulosta 613,6 heikensi ensimmäisen sarjan 99,2.
– Jos näyttökisojeni keskiarvo olisi riittänyt finaaliin, siitä voi varmaan päätellä, kuinka pettynyt olen. Tuuli oli tänään hankala, se pyöri aika ilkeästi. Ensimmäinen sarja oli kaikista huonoin, en edes muista, koska olen ampunut makuulta niin huonon sarjan. Oikeasti järkyttävän huono sarja. Ei edes jännittänyt hirveästi, mutta kai se jännitys sitten näkyi siinä, etten tajunnut sellaista asiaa, että totta kai pitää kohdistaa sellaiseen tuuleen, missä ammut kisan, Kiuru harmitteli.
Sebastian Långströmillä oli haastava päivä. Sija 63 ja tulos 607,1 oli ihan jotain muuta, kun mitä toiveissa ja odotuksissa oli. Matias Kiurulla oli haasteita tuulen kanssa.
– Aika paljon harmittaa. Vaikea sanoa, mielestäni tekniikka oli suht’ hyvä. En tiedä, jotenkin oli vaikea lukea tuota tuulta, joka nousi ennen erää, Långström tuumi.
Finaali
Peruskilpailu
Cristian Frimanin videohaastattelu katsottavissa pian Ampumaurheiluliiton Facebook-sivuilta