Dedman voitti huipputuloksella, Ylönen seitsemäs
13.7.2017 klo 17:04
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Haulikkoammunnan kansainvälinen juniorikilpailu alkoi Orimattilassa keskiviikkona kovatasoisella kaksoistrapilla. Voittoon ampui Iso-Britannian James Dedman, suomalaisista Miki Ylönen oli parhaana seitsemäs.

Ylönen ampui peruskilpailussa 123 (24, 27, 23, 23, 26), kun finaaliin olisi vaadittu 128.
–  Olosuhteet oli hyvät, pikkusen takatuuli sekoitti, mutta sitä ei voi syyttää. Tuloksella ei todellakaan paukutella henkseleitä. Nyt ei ollut vain minun päiväni ollenkaan. Ei ollut minkäänlaista jännitystäkään. Ehkä olin liian rento, ei löytynyt tarpeeksi puristusta, Ylönen sanoi.

Dedman ampui peruskilpailussa 136 ja finaalin kultaottelussa 75, joka vain 5 pois täydestä.
– Pidän ampumisesta vihreää taustaa vastaan ja sitähän täällä oli. Kisa itsessään meni jouheasti. Ratalaitteen sähköhäiriö ennen kisaa hieman häiritsi keskittymistä, kun jouduimme vaihtamaan rataa ennen finaalia, mutta kuitenkin tämä ei tuloksellisesti näyttänyt vaikuttavan itse ampumiseen.

Esitys oli lupaava juuri ennen EM-kilpailuja, mutta mies itse otti rauhallisesti:
– Baku on taustaltaan erilainen kuin täällä, ja en tiedä mitä siellä tapahtuu. Moskovassa (MM) en ole koskaan ollut, joten se on hieman suurempi arvoitus, myhäili Dedman arvoituksellisesti.
Orimattilassa kilpailut jatkuvat sunnuntaihin asti. Perjantaina on välipäivä, lauantaina ja sunnuntaina on skeetin ja trapin kilpailut sekä naisten että miesten sarjoissa.

Kaikki tulokset

Kuvat: Risto Aarrekivi