EM-Baku: Juho Kurki kuudes pienoiskiväärin asentokilpailussa
26.7.2017 klo 17:19

Juho Kurki oli mukana miesten asentokilpailun EM-finaalissa sijoittuen kuudenneksi. (Kuvat: Lassi Palo)

Juho Kurki sijoittui hienosti kuudenneksi miesten 50m pienoiskiväärin asentokilpailussa Bakussa järjestettävissä ampumaurheilun EM-kilpailuissa. Vili Kopra johtaa poikien trapia ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen, ja Matias Koivu on neljäntenä. Vesa Törnroos on miesten trapissa parhaana suomalaisena 16. sijalla.

Juho Kurki.

Azerbaidzhanin Bakussa järjestettävissä ampumaurheilun EM-kilpailuissa oli viides kilpailupäivä. Miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailussa Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) esitti erinomaisia otteita. Hän ampui peruskilpailussa tuloksen 1154, jolla hän selvitti tiensä hienosti finaaliin. Kurki tähtäsi polvelta 379, makuulta 392 ja pystystä 383 pistettä.

– Polvi oli hankala, mutta makuussa sain tuulesta kiinni. Pysty olikin sitten tosi helppoa. En odottanut finaalipaikkaa tuollaisella tuloksella, Kurki sanoi kilpailun päätyttyä.

Kurki oli finaalissa polven ja makuun jälkeen kolmannella sijalla, mutta pysty pudotti hänet kuudennelle sijalle.

– Kyllä se tiedetään, että finaalissa pitää ampua erittäin kovaa. Sain finaalin lähtemään rennosti liikkeelle, ja makuu ja polvi olivat hyviä. Pystyä en sitten saanut kulkemaan. Vaikea sanoa, mistä se johtui. Pitäisi vain ampua paremmin, Kurki naurahti.

Aleksi Leppä mietteliäänä polviasennon aikana.

Valko-Venäjän Juri Shcherbatshev otti Bakussa jo toisen Euroopan mestaruutensa, kun hän oli asentokilpailun finaalissa Ukrainan Sergi Kulishia 3,3 pistettä parempi. Valkovenäläinen oli myös peruskilpailun paras tuloksellaan 1165. Hän voitti maanantaina pienoiskiväärin makuun kilpailun.

Joukkuekilpailun EM-kulta meni sekin Valko-Venäjälle, kun se oli 22 pistettä Norjaa parempi. Saksa oli kolmas (3436).

Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) sijoittui asentokilpailussa 29:nneksi tuloksellaan 1138 (369+393+376).

– Pysty oli ihan hyvä tähän keliin, ja makuu oli myös ookoo, mutta polvesta en tiedä… En vain osannut ampua tuohon tuuleen. Keli oli todella vaikea.

Leppä käytti tarkasti koko ampuma-ajan ja myönsi, ettei olisi jaksanut yhtään kauemmin.

– Olin ihan puhki, hän sanoi hikisen urakan päätyttyä.

Satu Mäkelä-Nummela (vas.); Mopsi Veromaa ja Marika Salmi neljännesvälierässä Slovakiaa vastaan.

Bakussa ammuttiin myös naisten trapin joukkuekilpailun finaali. Suomi sijoittui eilisessä karsinnassa toiseksi (199), kun Venäjä oli ykkönen (203) ja Ranska kolmas (196). Keskiviikon neljännesvälierässä Suomi kohtasi Slovakian, joka eteni välieriin voitettuaan Suomen pistein 30-28. Suomalaisista Satu Mäkelä-Nummela rikkoi 11/15, Marika Salmi 10/15 ja Mopsi Veromaa 7/15 kiekkoa.

Bakussa alkoi keskiviikkona miesten ja poikien trap, joissa Suomella on täydet joukkueet eli kolme urheiluampujaa kummassakin sarjassa. Ensimmäisenä kilpailupäivänä ammuttiin 75/125 kiekkoa. Torstaina ammutaan viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaalit.

Miesten sarjassa parhaan suomalaistuloksen teki Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura), joka rikkoi 69 kiekkoa (23+22+24). Hän on ensimmäisen päivän jälkeen 16. sijalla. Eemil Pirttisalon (Ruotsalon Metsästysyhdistys) tulos oli 67 (23+22+22), jolla hän jatkaa kilpailua 31. sijalta. Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) teki tuloksen 64 (22+19+23) ja on sijalla 53.

Vesa Törnroos on miesten trapissa 16:ntena.

Miesten kilpailun kärjessä ovat 73 kiekkoa rikkoneet Tolga Tuncern (Turkki), David Kostelecky (Tshekki), Daniele Resca (Italia) ja Ian O´Sullivan (Irlanti).

Poikien trapia johtaa OSU:n Vili Kopra, joka ampui tasaisen tarkasti tuloksen 72 (24+24+24). Toisena on Italian Emanuele Buccolieri samalla tuloksella. Kopran seuratoveri Matias Koivu on hänkin erinomaisissa asemissa eli neljäntenä tuloksellaan 69 (25+22+22). Kolmas OSU:n nuorukainen eli Niko Kopra rikkoi 62 kiekkoa (20+22+20) ja on 17:ntenä.

Bakun suomalaiset to 27.7.

Trap, miehet: Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys), Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura)
Trap, pojat: Matias Koivu (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Niko Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Vili Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat)

Vili Kopra johtaa poikien trapia.

Tyttöjen 50m pienoiskiväärin 3×20 ls: Mira Mäkelä (Lappajärven Ampujat), Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura), Henna Viljanen (Kyrkslätt Skytteförening)

EM-kilpailut, 25/50/300m kivääri- ja pistoolilajit sekä haulikkolajit ja liikkuva maali
21.7.-4.8. Baku, Azerbaidzhan

Suomalaislajien tuloksia ja tilanteita ke 26.7.

Miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls + finaali: 1) Juri Shcherbatshev Valko-Venäjä 461,4 (1165), 2) Sergi Kulish Ukraina 458,1 (1158), 3) Alexander Schmirl Itävalta 447,6 (1157), 4) Istvan Peni Unkari 436,3 (1157), 5) Petar Gorsa Kroatia 425,7 (1158), 6) Juho Kurki Suomi 414,0 (1154), 7) Odd Arne Brekne Norja 400,8 (1156), 8) Anton Rizov Bulgaria 397,3 (1157), … 33) Aleksi Leppä 1138. 58 osanottajaa.
Joukkuekilpailu: 1) Valko-Venäjä 3463, 2) Norja 3441, 3) Saksa 3436. 14 joukkuetta.

Naisten trap, joukkuekilpailun finaali:
Neljännesvälierä: Slovakia – Suomi 30-28. (Lopputulokset päivittyvät myöhemmin.)

Miesten trap, tilanne ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekon jälkeen: 1) Tolga Tuncern Turkki 73, 2) David Kostelecky Tshekki 73, 3) Daniele Resca Italia 73, 4) Ian O´Sullivan Irlanti 73, … 16) Vesa Törnroos 69, … 31) Eemil Pirttisalo 67, … 53) Jukka Laakso 64. 82 osanottajaa.

Poikien trap, tilanne ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekon jälkeen: 1) Vili Kopra Suomi 72, 2) Emanuele Buccolieri Italia 72, 3) Ivan Georgiev Bulgaria 69, 4) Matias Koivu 69, … 17) Niko Kopra 62. 30 osanottajaa.

Seuraavien päivien ohjelma (ajat Suomen aikaa)