Viivi Kemppi tähtäsi paikan nuorten olympialaisiin
28.7.2017 klo 15:52
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Saksan Johanna Tripp voitti, Anna Janssen oli toinen ja Suomen Viivi Kemppi kolmas YOG:n ilmakiväärin karsinnassa. (Kuvat: Lassi Palo)

Viivi Kemppi tähtäsi Suomelle paikan ensi vuonna Buenos Airesissa järjestettäviin nuorten olympialaisiin, kun hän sijoittui upeasti kolmanneksi tyttöjen ilmakiväärissä Bakussa järjestetyssä karsinnassa.

Viivi Kemppi ja upea saavutus!

Seuraavat nuorten olympialaiset eli Youth Olympic Games (YOG) järjestetään Buenos Airesissa kesällä 2018. Eurooppalaisten paikat kisoihin jaetaan Bakussa EM-kilpailujen yhteydessä ja Budapestissa ensi helmikuussa pidettävissä ilma-aseiden EM-kisoissa.

Tyttöjen ilmakiväärin karsinta käytiin perjantaina. Myllykosken Ampujia edustava Viivi Kemppi tähtäsi peruskilpailun kolmanneksi parhaan tuloksen 414,9 (102,3+104,3+103,6+104,7) ja pääsi finaaliin. Hän paransi viime vuoden lopussa tekemäänsä ennätystään peräti 3,6 pistettä.

Kemppi oli Bakun kisan nuorin osanottaja; hän täyttää syyskuussa 15 vuotta.

– Hyvin jaksoit, valmentaja Jukka Jokinen sanoi tytölle peruskisan päätyttyä.

Saksan Anna Janssen ja Johanna Tripp olivat peruskilpailun kaksi parasta 420,6:n ja 415,0:n tuloksillaan.  Finaaliraja oli 413,2.

Kahdeksan parhaan finaalissa Kemppi sijoittui kolmanneksi. Jo neljäskin sija olisi riittänyt paikkaan Buenos Airesissa, sillä Bakussa oli jaossa yksi paikka per maa. Saksa otti kaksoisvoiton, mutta YOG-paikat menivät siis voittajalle eli Trippille, Kempille ja neljänneksi sijoittuneelle Serbian Marija Zavisicille.

– Ihan mahtavaa, Kemppi sanoi sanottua onnenkyyneleiltään.

YOG:sta puhuttiin Kempin kanssa Tampereen SM-kisojen yhteydessä huhtikuun alussa. Miltä ajatus matkasta Buenos Airesiin nyt tuntuu?

– Ihan mahtavaa! En olisi uskonut saavani paikkaa.

Jokinen sen sijaan sanoi, että Kempin suoritus oli ”sitä mitä harjoitusten perusteella odotettiinkin”. Hyvää työtä, hän summasi.

Eurooppa saa kuusi paikkaa kuhunkin YOG:n henkilökohtaiseen kilpailuun. Poikien ilmakiväärin YOG:n karsinnassa Suomea edusti Riku Koskela (Kankaanpään Ampumaurheilijat). Hän sijoittui 14:nneksi viime lauantaina.

YOG:ssa kilpaillaan poikien ja tyttöjen ilmakiväärissä ja -pistoolissa henkilökohtaisissa lajeissa ja joukkuekilpailuissa (mixed international team). Joukkueeseen nimetään tyttö ja poika.

Argentiinan Buenos Airesissa järjestettävässä YOG:ssa osanotto-oikeus on niillä, jotka ovat syntyneet 1.1.2000-31.12.2003 välisenä aikana. Yksi urheilija voi hankkia maalleen yhden paikan. Kukin maa voi nimetä kisoihin enintään neljä urheilijaa eli yhden lajia kohden.

Nuorten olympialaisten karsinta (YOG)
28.7. Baku, Azerbaidzhan

Tyttöjen 10m ilmakivääri 40 ls + finaali: 1) Johanna Tripp Saksa 249,6 (415,0), 2) Anna Janssen Saksa 223,1 (420,6), 3) Viivi Kemppi Suomi 248,6 (414,9), 4) Marija Zavisic Serbia 204,0 (413,8), 5) Tatjana Harkova Venäjä 183,6 (413,4), 6) Viktoria Hurai Unkari 161,4 (413,2), 7) Marija Kolarevic Serbia 141,6 (414,8), 8) Polina Bolotkova Venäjä 120,5 (413,4). 34 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.