EM-Baku: Suomi päätti kisat kahteen liikkuvan maalin pronssiin
3.8.2017 klo 17:35
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Tomi-Pekka Heikkilä (vas.), Topi Hulkkonen ja Heikki Lähdekorpi saivat sekajuoksujen EM-pronssia. (Kuva: Lassi Palo)

Suomalaiset urheiluampujat saivat vielä kaksi pronssia ampumaurheilun EM-kilpailujen päätöspäivänä Azerbaidzhanin Bakussa. Suomen EM-mitalisaldo nousi yhdeksään, kun Topi Hulkkonen oli hienosti kolmas miesten 50m liikkuvan maalin sekajuoksuissa, ja Suomi sai pronssia joukkuekilpailussa.

Kahden EM-pronssimitalin päivä: Topi Hulkkonen. (Kuva: Lassi Palo)

Ampumaurheilun EM-kilpailut päättyivät torstaina Azerbaidzhanin Bakussa. Päätöspäivän ohjelmassa olivat miesten ja poikien 50m liikkuvan maalin sekajuoksut, joissa oli mukana neljä suomalaista.

Suomi päätti EM-kilpailut riemukkaasti, sillä Topi Hulkkonen (Etelä-Saimaan Ampujat) nappasi miesten 50m liikkuvan maalin sekajuoksuissa pronssia. Samanvärinen mitali tuli myös joukkuekilpailussa. Hulkkosen lisäksi Suomen joukkueessa ampuivat Tomi-Pekka Heikkilä (Kymppi 64) ja Heikki Lähdekorpi (Satakunnan Ampujat).

Suomi sai samanvärisen mitalin myös eilisessä normaalijuoksujen kilpailussa. Eroa hopeaa voittaneeseen Ruotsiin oli kuusi pistettä. Venäjä sai kultaa.

Ensimmäisen kerran miesten arvokilpailuissa mukana ollut Hulkkonen sijoittui normaalijuoksuissa kuudenneksi. Hän lupasi ”lähteä parantamaan suoritustaan sekajuoksuihin”, ja niin tapahtuikin. Hän tähtäsi 390 pistettä (195+195) ja hävisi hopeamitalin vain kahdella pisteellä Venäjän Mihail Azarenkolle (392). Jännitystä riitti loppuun asti, sillä Hulkkonen tähtäsi viimeisellä laukauksellaan kasin.

– Todella, paransin suoritustani aika paljonkin! Luotin vain omaan tekemiseeni, ja jäin neljä pistettä ennätyksestäni. Viimeinen laukaus lähti kädet täristen, koska syke oli niin kova. En kuitenkaan tiennyt tilannetta, vaan pyrin tekemään parhaani loppuun asti, Hulkkonen kertoi.

Kun pitkä päivä oli päättynyt, Hulkkonen jaksoi hymyillä Suomen joukkueen hotellillakin iloisesti. Eikä ihme:

– Tämä oli minulle iso onnistuminen!

EM-kultamitali meni Ruotsin Emil Martinssonille (395). Lähdekorpi sijoittui kuudenneksi 387 pisteellään (195+192) ja Heikkilä eilisen tavoin 12:nneksi tehtyään tuloksen 384 (193+191).

– Nämä oli heikot kisat. Tänään oli tasaisen huonoa tekemistä. Hitaista lähti paljon pisteitä. Niiden kanssa oli vaikeuksia, Heikkilä sanoi.

– Olen pettynyt, ja nämä kisat olivat iso pettymys. Kaksi joukkuepronssia ei ollut se, mitä lähdin täältä hakemaan, Lähdekorpi puolestaan sanoi.

Sami Jetsonen.

Poikien 50m liikkuvassa maalissa Suomea edusti Sami Jetsonen (Kuopion Ampuma- ja Metsästysseura). Hän tuli Bakuun pikahälytyksellä, jotta poikien kilpailulle saatiin EM-arvo eli kymmenen osanottajaa. Hän sijoittui normaalijuoksuissa laina-aseella ampuen yhdeksänneksi, ja tänään omalla aseella tuli sama sijoitus. Jetsosen tulos oli 362 (186+176).

Suomen EM-mitalit Bakussa:

Kultaa: Vili Kopra (poikien trap)
Hopeaa: Juho Kurki (300m vakiokivääri), Suomi (poikien trapin joukkuekilpailu)
Pronssia: Satu Mäkelä-Nummela (naisten trap), Marianne Palo (tyttöjen pienoiskiväärin makuuasento), Topi Hulkkonen (miesten liikkuvan sekajuoksut), Suomi (poikien pienoiskiväärin asentokilpailu), Suomi (miesten liikkuvan maalin normaalijuoksut), Suomi (miesten liikkuvan maalin sekajuoksut)

EM-kilpailut, 25/50/300m kivääri- ja pistoolilajit sekä haulikkolajit ja liikkuva maali
21.7.-4.8. Baku, Azerbaidzhan

Tuloksia to 3.8.

Miesten 50m liikkuva maali, sekajuoksut: 1) Emil Martinsson Ruotsi 395, 2) Mihail Azarenko Venäjä 392, 3) Topi Hulkkonen Suomi 390, … 6) Heikki Lähdekorpi 387, … 12) Tomi-Pekka Heikkilä 384. 17 osanottajaa.
Joukkuekilpailu: 1) Venäjä 1169, 2) Ruotsi 1167, 3) Suomi 1161, 4) Unkari 1152. 4 maata.

Poikien 50m liikkuva maali, sekajuoksut: 1) Ihor Kizyma Ukraina 387, 2) Andreas Bergström Ruotsi 379, 3) Valeri Davidov Venäjä 378/uusinta 20, 4) Jaroslav Klepikov Venäjä 378/19, … 9) Sami Jetsonen 362. 9 osanottajaa.
Joukkuekilpailu (ei EM-arvoa): 1) Ukraina 1134, 2) Venäjä 1119. 2 maata.

Kaikki tulokset löydät täältä. Lisää kuvia Ampumaurheiluliiton Facebookissa ja Instagramissa.