Tommi Takaselle skeetin SM-kultaa
6.8.2017 klo 18:34

Tommi Takanen ja toinen skeetin Suomen mestaruus. (Kuvat: Lassi Palo)

Tommi Takanen on voittanut miesten skeetin Suomen mestaruuden. ”Hyvältä maistuu, kuten varmaankin näkyy”, hän hymyili finaalin jälkeen Hyvinkäällä.

Tommi Takasen riemukas tuuletus mestaruuden ratkettua.

Skeetin SM-kilpailut järjestettiin viikonloppuna Hyvinkäällä. Miesten kilpailuun osallistui 59 urheiluampujaa.

Suomen mestaruuden voitti Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen. Hän ampui peruskilpailussa tuloksen 119 ja finaalissa uuden ennätyksensä 57. Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille) sai SM-hopeaa finaalituloksellaan 55. Lauri Leskinen (SSG) sijoittui kolmanneksi ja saman seuran Timo Laitinen neljänneksi. Leskinen teki peruskilpailun parhaan tuloksen 121.

Tämä oli Takasen toinen Suomen mestaruus. Ensimmäinen tuli vuonna 2013, ja vuosina 2015 ja -16 hän sai hopeaa.

– Mestaruus maistuu hyvältä, kuten varmaankin näkyy, Takanen hymyili ottaessaan onnitteluja vastaan.

Hän jakoi kiitoksia tyttöystävälleen Sini Huhtalalle ja valmentajalleen Jaakko Louhelaiselle:

– Ne menevät 50-50 kummallekin. Tyttöystäväni oli katsomassa kilpailuani nyt kolmannen kerran, ja yhtä monta kertaa olen voittanut.

Takanen jäi kahden kiekon päähän finaali-SE:stä, joka on Hyvinkäällä viidenneksi sijoittuneen Aleksi Ahokkaan nimissä.

– Tommin finaaliammunta oli juuri niin rohkeaa kuin pitikin olla. Peruskilpailu oli ailahteleva, mutta Tommi on vahva kilpailija, Louhelainen kehaisi suojattiaan.

Takanen on nimetty Suomen joukkueeseen elo-syyskuussa Moskovassa järjestettäviin haulikkolajien MM-kilpailuihin.

– Lähden sinne ampumaan mitalista. Nämä olivat nyt rankat kaksi päivää, koska en ollut palautunut riittävän hyvin henkisesti Bakun EM-kilpailuista. Onneksi sain nyt finaaliin hyvän meiningin päälle, vielä tiistaina Bakussa kilpaillut Takanen sanoi.

SM-hopeaa saanut Oskari Kössi on Takasen tavoin nimetty Suomen MM-joukkueeseen.

Takasen lisäksi miesten MM-skeetiin on nimetty Kössi ja tänään kuudenneksi sijoittunut Timi Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat). Kössin peruskisan tulos oli 119 ja Vallioniemen 118.

– Moskovassa tulee kova kilpailu MM-mitaleista. Siellä on kaikki mahdollista, Louhelainen totesi.

Skeetin SM-kilpailut
5.-6.8. Hyvinkää

Miesten skeet 125 kiekkoa + finaali: 1) Tommi Takanen LAS 57 (119/6, 2) Oskari Kössi SSG 55 (119/3), 3) Lauri Leskinen SSG 44 (121), 4) Timo Laitinen SSG 35 (119/5), 5) Aleksi Ahokas A-HA 25 (118/11), 6) Timi Vallioniemi A-HA 16 (118/11). 59 osanottajaa.