”Akat” ampuivat Kokkovuoressa
7.8.2017 klo 13:39
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pia Nybäck valmentaa. (Kuva: Erkki Liius)

Kokkovuoren haulikkoampumakeskuksessa järjestettiin lauantaina jo kolmannen kerran naisille suunnattu Akat ampumaan -haulikkoammuntatapahtuma. Mukana oli yli kolmekymmentä haulikkoammunnasta innostunutta naista aloittelijoista kokeneempiin ampujiin.

Teksti: Janne Hokkanen

Osalla on metsästystaustaa, ja osa on kiinnostunut puhtaasti urheiluammunnasta. Maailmanmestarit Satu Pusila ja Pia Nybäck olivat valmentamassa ampujia, ja olipa osallistujien joukossa kolmaskin maailmanmestari Mopsi Veromaa.

Päivän aikana nähtiin vuorotellen kaatosadetta ja auringonpaistetta, mutta se ei menoa haitannut, sillä Kokkovuoressa ammutaan katosten alta. Päivän aikana oli mahdollisuus hyödyntää kosmetologin hemmotteluhoitoja tai ostaa ampumaharrastajan varusteita. Omaa ampumavuoroa odotellessa monet innostuivat kokeilemaan myös kuplatörmäilyä.

Tapahtumasta kuvattiin materiaalia myös järjestävän seuran eli Pohjois-Hämeen Ampujien toiseen tv-ohjelmaan, joka nähdään syksyllä AlfaTV:llä. Ensimmäinen ohjelma Haulikkourheilun riemua on edelleen katsottavissa AlfaTV:n Permanto-verkkopalvelussa.