Kasa-ampujien mitaliputki jatkui Mariborissa
8.8.2017 klo 09:07
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaisten menestys jatkui maanantainakin Slovenian Mariborissa järjestettävissä kasa-ammunnan BR pistelajien EM/Wold cup -kilpailuissa.

Teksti: Juha Riihimäki

Maanantaina ammuttiin pienoiskiväärillä kansainvälinen sportter-luokka (RF IS) 3×25 ls. Tapani Nousiainen voitti ylivoimaisesti EM- ja World Cup -kultaa. Tulos oli samalla uusi EM- ja World cup -ennätys. Menestystä täydensi Risto Murisoja EM-hopealla ja World Cup -pronssilla.

Suomalaiset menestyivät myös joukkuekilpailussa. Tapani Nousiainen, Timo-Heikki Varis ja Toimi Karhunen nappasivat EM-kultaa ja World Cup -pronssia. EM-kolmoseksi nousi Perhe Murisoja eli Risto, Eija ja Ulla.

Tuuliolosuhteet toivat jälleen monelle ampujalle yllättäviä pistemenetyksiä tuulen suunnan äkillisten muutosten ja paineen vaihtelujen myötä. Tulostaso jäi kärjen takana tavanomaista selkeästi alemmaksi. Ampumaolosuhteet olivat lämpötilojen puolesta tähänastisista siedettävimmät, hivenen yli suomalaisen hellerajan.

Tiistaina aloitetaan LV pienoiskivääri, jota ammutaan kaksi kierrosta. Kolmas ja viimeinen kierros ammutaan keskiviikkona.

Tulokset löydät täältä.