Friman ja Palo nuorten mestareiksi myös asentokilpailuissa
13.8.2017 klo 21:20
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

ESF:n Cristian Friman ja IMAS:n Marianne Palo hallitsivat 20-vuotiaiden kilpailuja myös nuorten SM-viikonlopun päätöspäivänä Kouvolassa.

Cristian Friman rohmusi Kouvolassa 20- ja 18-vuotiaiden sarjoissa yhteensä kuusi mitalia, joista kaksi ESF:n väreissä M20-joukkuekilpailussa. Sunnuntaina Friman voitti asentokilpailun finaalin SE:llä 454,5. Hopeaa voitti Mika Piipponen ja pronssia Matias Kiuru.

–  Peruskilpailu sujui mallikkaasti reippaasta kelistä huolimatta. Olin jo saanut tuulen hyvin haltuun, kun tuuli suunnilleen samalta suunnalta jo kolmatta päivää, kunnes toiseksi viimeisen laukauksen jälkeen rata meni pimeäksi. Eri vaiheiden jälkeen laukaukseni tuomittiin menetetyksi ja siitä huolimatta tulos oli 1156 vain 119 laukauksella, Friman sanoi.

–  Finaali pysyi hyvin hallussa alusta saakka. Erityisen iloinen olin isoveljen Björnin menestyksestä, hän oli toisena vain pari pistettä minua jäljessä kahden asennon jälkeen. Minulle jäi uusi SE, ehkä jo lähes 60. henkilökohtainen. Koko viikonloppu antoi 4 henkilökohtaista ja 2 joukkuekultaa. Viime vuoden toisinto pienin parannuksin joukkuepuolella, Friman summaili.

Palo voitti naisten kilpailun ennen Henna Viljasta ja Mira Mäkelää. Palo ampui finaalissa 447,8, peruskilpailussa Palo ampui kolmanneksi parhaana 575 (190+195+190). Peruskilpailun ykköseksi ampui Viljanen tuloksella 580 (192+198+190) ennen Mäkelää (576). Myös Palo voitti joukkuekultaa, kun IMAS voitti mestaruuden.

– Peruskisa sujui kokonaisuudessaan hyvin, rajaysejä oli paljon, jotka veivät hiukan pisteitä. Finaalissa polvessa jäi parannettavaa, makuu meni ihan hyvin ja pystyyn olen tyytyväinen. Kausi meni kokonaisuudessaan hyvin sillä sain arvokisamitalin, joka oli tavoitteeni, sillä tiesin että olen riittävän hyvässä kunnossa. Tärkeimpänä kehityskohteena ensi kaudella on pystyasennon muuttaminen, Palo sanoi.

Tulokset kokonaisuudessaan

Kuvat: Timo Rautio
(lisää kuvia Facebookissa @ampumaurheiluliitto)