Nuorten maailmancup: Vili Kopra trapissa 18:ntena
17.8.2017 klo 20:24

Nuorten maailmancup alkoi torstaina Italian Porpettossa. Poikien trapissa ammuttiin ensimmäinen kilpailupäivä. Vili Kopra rikkoi 44 kiekkoa ja on parhaana suomalaisena 18. sijalla.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) nuorten maailmancupin kisatapahtumat alkoivat torstaina Italian Porpettossa. Cupiin osallistuu 220 urheiluampujaa, jotka edustavat kaikkiaan 33 maata. Suomalaisia on mukana kahdeksan.

Poikien trapissa ammuttiin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa. Viimeiset 75 kiekkoa ja finaali ammutaan perjantaina. Suomea edustaa sama kolmikko, joka voitti heinäkuussa Bakussa Suomelle EM-joukkuehopeaa. He ovat Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Matias Koivu, Niko Kopra ja Vili Kopra. Vili Kopra voitti lisäksi henkilökohtaisen kilpailun Euroopan mestaruuden.

Porpettossa Vili Kopra on ensimmäisen päivän jälkeen parhaana suomalaisena 18:ntena. Hän rikkoi 44 kiekkoa (25+19). Niko Kopra jatkaa kilpailua 30. sijalta tuloksellaan 42 (22+20). Koivu teki tuloksen 41 (21+20) ja on sijalla 32.

Kilpailun kärjessä ovat Intian Akash Saharan (49), Turkin Murat Ilbilgi (48) ja Italian Alberto Belluzzo (47). Neljä poikaa rikkoi 46 ja viisi poikaa 45 kiekkoa, ja Vili Kopran kanssa saman tuloksen teki viisi urheiluampujaa.

Tyttöjen trapin peruskilpailun parhaan tuloksen 70 teki Italian Erica Sessa. Finaaliraja oli 62. Sessa voitti kisan ammuttuaan finaalissa tuloksen 40. Italia otti kolmoisvoiton, sillä Maria Palmitessa oli toinen ja Giulia Grassia kolmas.

Poikien trap päättyy siis huomenna perjantaina. Seuraavat suomalaislajit ovat poikien kaksoistrap ja skeet. ”Tuplatrap” ammutaan sunnuntaina, joka on skeetin ensimmäinen kilpailupäivä. Porpetton maailmancup päättyy maanantaina.

ISSF:n nuorten maailmancup (haulikkolajit)
15.-22.8. Porpetto, Italia

Tilanteita to 17.8.

Poikien trapin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa: 1) Akash Saharan Intia 49, 2) Murat Ilbilgi Turkki 48, 3) Alberto Belluzzo Italia 47, … 18) Vili Kopra 44, … 30) Niko Kopra 42, … 32) Matias Koivu 41. 71 osanottajaa.