Nuorten maailmancup: Miki Ylönen hopealle kaksoistrapissa!
20.8.2017 klo 20:54

Miki Ylönen otti komeasti nuorten maailmancupin kakkossijan sunnuntaina Porpettossa. Kuvassa hän ampuu heinäkuussa Bakun EM-kisoissa. (Kuva: Lassi Palo)

Miki Ylönen on sijoittunut poikien kaksoistrapissa upeasti toiseksi, kun nuorten maailmancup jatkui sunnuntaina Italian Porpettossa. ”Sain ammunnan kuntoon, ja sitten se luistikin hyvin”, Ylönen sanoi tyytyväisenä finaalin jälkeen. Otto-Ilmari Kutila on poikien skeetin ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen parhaana suomalaisena 10. sijalla.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) nuorten maailmancupissa kilpailtiin sunnuntaina neljäs kilpailupäivä. Italian Porpettossa järjestettävään cupiin osallistuu 220 urheiluampujaa, jotka edustavat 33 maata. Mukana on kahdeksan suomalaista.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Miki Ylönen sijoittui poikien kaksoistrapissa toiseksi. Hän rikkoi peruskilpailussa 124 kiekkoa (23+24+25+24+28) ja uusi viimeisestä eli kuudennesta finaalipaikasta Intian Ahvar Rizvin kanssa. Ylönen oli uusinnassa parempi pistein 2-1.

– Peruskisassa oli todella hankalat neljä sarjaa, mutta kun söin eväitä ja katsoin tuloksia, huomasin, että kyllähän tässä vielä mahkuja finaaliin on. Siitä jotenkin sain oman ammunnan kuntoon, ja sitten ammunta luistikin hyvin, tyytyväinen Ylönen kertoi Porpettosta.

Viimeinen sarja oli Ylösen paras. Hän rikkoi siinä 28 kiekkoa. Italian Eraldo Apolloni teki peruskilpailun parhaan tuloksen 133.

Finaaliradan kiekot olivat Ylösen mukaan todella korkeita, joten hän pummasi heti alkuun joitain kiekkoja.

– Mutta onneksi tulokseni riitti kakkossijaan, hän myhäili.

Ison-Britannian James Dedman oli finaalin eli maailmancupin ykkönen. Hän rikkoi 70 kiekkoa, joka on uusi poikien finaali-ME. Ylösen tulos oli 66. Apolloni sijoittui lopulta neljänneksi.

Ylönen on nimetty Suomen joukkueeseen haulikkolajien MM-kilpailuihin, jotka alkavat elokuun lopussa Moskovassa. Hän oli mukana myös heinäkuussa Bakussa järjestetyissä EM-kilpailuissa.

Poikien skeetissä ammuttiin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa. Porpetton nuorten maailmancup päättyy maanantaina, jolloin ammutaan skeetin viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaali. Skeetissä ovat suomalaisista mukana Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat), Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat), Otto-Ilmari Kutila (Lounais-Hämeen Ampujat) ja Niklas Lindfors (Ala-Hämeen Ampujat).

Kutila teki suomalaisista parhaan tuloksen 47 (24+23), jolla hän jatkaa kilpailua 10. sijalta. Kallioisen tulos oli 45 (21+24), joka oikeuttaa 21. sijaan. Aaltonen on 26. sijalla tuloksellaan 45 (23+22), ja Lindfors lähtee toiseen kilpailupäivään 36. sijalta ammuttuaan tuloksen 44 (22+22).

Kilpailun kärjessä on kaikki 50 kiekkoa rikkonut Italian Valerio Palmucci.

ISSF:n nuorten maailmancup (haulikkolajit)
15.-22.8. Porpetto, Italia

Tuloksia ja tilanteita su 20.8.

Poikien kaksoistrap 150 kiekkoa + finaali: 1) James Dedman Iso-Britannia 70 (poikien ME) (129), 2) Miki Ylönen Suomi 66 (124+2), 3) Shapath Bharadwaj Intia 48 (131), 4) Eraldo Apolloni Italia 40 (133), 5) Marco Carli Italia 29 (125), 6) Ying Qi Kiina 20 (128), 7) Ahvar Rizvi Intia 124+1. 17 osanottajaa.

Poikien skeetin ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa: 1) Valerio Palmucci Italia 50, … 10) Otto-Ilmari Kutila 47, … 21) Eetu Kallioinen 45, … 26) Sami Aaltonen 45, … 36) Niklas Lindfors 44. 63 osanottajaa.