Juha Manniselle historiallinen MM-hopeamitali
29.8.2017 klo 08:46

Onnellinen MM-hopeamitalisti Juha Manninen.

Juha Manninen on voittanut historiallisen hopeamitalin compak sportingin MM-kilpailuissa Ranskassa.

Teksti ja kuvat: Juha Kytömaa

Suomen mitalijoukkue Juha Manninen (vas.), Sami Alkku ja Jarkko Rissanen.

Juha Mannisen saavuttama MM-mitali on Suomen ensimmäinen sporting-lajissa. Puolustusvoimien Urheilukoulussa palveleva Manninen paransi viime vuoden kuudetta sijaansa hienosti. Hän sijoittui myös Open-sarjassa hyvin ollen parhaana suomalaisena sijalla 14.

Juniorijoukkue otti lisäksi hienosti pronssia joukkueella Juha Manninen (RaaA), Jarkko Rissanen ja Sami Alkku (TorsA).

Compak sportingin MM-kisat pidettiin Etelä-Ranskassa sijaitsevassa Signesissä upealla radalla. Kisat päättyivät sunnuntaina. Kisoissa oli mukana yhteensä 700 urheilijaa, joista kahdeksan Suomesta.

Nelipäiväisessä 200 kiekon kilpailussa ammuttiin 50 kiekkoa eli kaksi layoutia päivässä.  Suomalaisista parhaiten menestyivät jälleen juniorit. Manninen jäi niukasti uusinnassa mestaruudesta yhden kiekon erolla. Hänen tuloksensa 192/200 on nuoren miehen hieno uusi ennätys.

Juniorimestaruuden vei Ranskan Matthieu Zeude, ja Ruotsin Alfred Hellström nappasi pronssin.

Juniorit olivat myös vahvoja joukkueena, mutta eivät aivan pystyneet ottamaan hopeaa. Joukkuemestaruuden vei Ranska, ja Italia sai hopeaa.

Compakin MM-tittelin Open-sarjassa vei Ranskan Charles Bardou tuloksella 195/200. Hopeaa sai shoot offin jälkeen ranskalainen Bastien Havart ennen Espanjan Juan Carlos Navarro AsInia. Moninkertaisen arvokisavoittaja Christoph Auvret jätettiin kotikisoissaan mitalien ulkopuolelle.

Kisajärjestelyt toimivat hyvin ja aikataulut pitivät. Olosuhteet olivat haastavat yli kolmenkymmenen asteen helteessä.