Laakso ja Aspholm veivät Superfinaalin voitot
3.9.2017 klo 18:53
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

L-HA:n Tomi Aspholm voitti skeetin ja OSU:n Jukka Laakso trapin Superfinaalissa Hollolassa. Laaksolle Superfinaalin voittaminen on tuttua puuhaa ja hän puolusti menestyksekkäästi viime vuoden voittoaan, mutta Aspholm voitti Superfinaalin ensimmäistä kertaa.

Aspholm ampui peruskilpailussa tuloksen 123. Hän missasi ainoastaan ensimmäisessä ja viimeisessä sarjassaan kummassakin yhden kiekon. Finaalissa hän paukutti 52. Seuraavat sijat veivät Mikko Pernu ja Lari Pesonen.

–  Superfinaalia en ole voittanut aiemmin. Fiilis on hyvä koska peruskisassa ennätys parani 2 kiekkoa. Finaaliammunta oli lopussa aika heikkoa mutta tulos riitti onneksi voittoon. Muuten ammunta kulki viikonloppuna tosi hyvin ja oli hienoa, että pystyin ampumaan viimeinkin huipputuloksen kisoissa, Aspholm summasi.

Laakso voitti Superfinaalin viime vuoden lisäksi myös 2013 ja 2011, joten voitto oli miehelle jo neljäs. Hän ampui peruskilpailussa 113 ja finaalissa 43. Mirka Kyyrönen oli toinen ja Vesa Järvinen kolmas.

– Tarkasti näkeminen oli viikonloppuna ongelma. Lähes kaikki ohiammutut kiekot johtuivat haastavista olosuhteista, kun en vain nähnyt kunnolla. Finaali oli sitä mitä olen toteuttanut viimeisen kuun aikana ja vain vahvisti luottamusta. Ilma kirkastui, kiekot näkyivät hyvin ja odotetusti myös rikkoutuivat, Laakso sanoi.

SuperFinaali2017_TRAP_kaikki_luokat_lopputulokset

SuperFinaali 2017_SKEET_lopputulokset_kaikki_luokat