IPSC World Shoot päätökseen
7.9.2017 klo 12:51
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Pistoolipracticalin maailmanmestaruuskilpailut ammuttiin Ranskan Chaterauouxissa 28.8.-3.9. Lähes 1500 kilpailijaa suoritti kuuden kilpailupäivän aikana 30 asemaa, jotka erottelivat hyvät parhaista erittäin haastavalla stage-suunnittelulla ja vaikeilla laukauksilla.

Teksti: Simo Partanen

Suomen joukkue ei menestynyt kilpailussa ennakkoon odotetulla tavalla. Yleiskilpailun parhaat suoritukset olivat Simo Partasen 16. sija Open-divisioonassa ja Tero Heinosen 17. sija Production-divisioonassa. Mitaleiden tuntumaan ei päästy myöskään erilaisissa kategorioissa.

Esikilpailun ampunut Suomen practical-jaoston puheenjohtaja Mikael Ekberg kommentoi joukkueen menestystä hiukan ristiriitaisin tuntein:

– Totta kai odotimme parempaa menestystä, mutta eivät nuo edellä mainitut sijoitukset missään nimessä huonoja olleet. Molemmilla ampujilla prosentit voittajista olivat tosi hyvät.

Kilpailussa ammutut asemat sisälsivät erittäin paljon liikkuvia tauluja ja vaikeita ampuma-asentoja, joita Suomen kisoissa nähdään kohtalaisin vähän. Suomen kisojen pitäisi siis mahdollisesti olla jatkossa haastavampia, jotta ne palvelisivat enemmän kansainvälisiin kilpailuihin valmistautuvia urheilijoita.

– Kilpailuita pitäisi olla paljon erilaisia. Toisin kuin tämä, viime vuoden EM-kisa Unkarissa ei ollut näin vaikea. Mutta on totta, että on helpompia ampua helppoja kisoja, jos on jo ampunut vaikeampia, Ekberg pohtii.

Kaikki tulokset kilpailuista voit löytää täältä: http://www.winmss.com/stats/match/3062D8C6BE7D4185BA3F064C231E2E1C