MM-Moskova päättyi: Suomi 7:s skeetin sekajoukkuekilpailussa
10.9.2017 klo 17:28
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Hienosti meni! Marjut Heinonen ja Tommi Takanen peruskilpailun viimeisen laukauksen jälkeen. (Kuvat: Lassi Palo)

Jännitystä riitti vielä viimeisenäkin päivänä haulikkolajien MM-kilpailuissa Moskovassa, sillä Suomi pääsi skeetin sekajoukkuekilpailussa finaaliuusintaan ja sijoittui lopulta seitsemänneksi. Suomen joukkueessa ampuivat Tommi Takanen ja Marjut Heinonen. Kilpailuun osallistui 41 joukkuetta.

Tommi Takanen ja Marjut Heinonen vauhdissa skeetin sekajoukkuekisassa.

Haulikkolajien MM-kilpailut päättyivät sunnuntaina Suur-Moskovan alueella sijaitsevalla Foxlodgen radalla. Aurinkoisen päätöspäivän ohjelmassa oli skeetin sekajoukkuekilpailu, johon osallistui 41 joukkuetta. Suomen joukkueessa ampuivat Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) ja Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat).

Skeetin sekajoukkuekilpailussa jokainen urheilija ampui peruskilpailussa 50 kiekkoa, ja semifinaaliin pääsi kuusi parasta joukkuetta. Semifinaalilohkojen voittajat kohtasivat kultamitaliottelussa ja kakkoset pronssiottelussa.

Slovakia teki peruskilpailun parhaan tuloksen 99. Kiina 2:n tulos oli 98, ja Yhdysvallat 2 ja Venäjä 1 ampuivat rikki 97 kiekkoa.

Suomi ampui peruskilpailussa tuloksen 96, jolla se pääsi finaaliuusintaan saman tuloksen tehneiden Italia 2:n, Yhdysvallat 1:n ja Australian kanssa. ”Shoot offissa” oli siis neljä joukkuetta ja jaossa kaksi paikkaa kuuden parhaan joukkoon. Suomen ja Australian kohtalona oli pudota joukosta pois.

Finaaliuusinnassa.

Takasen tulos peruskilpailussa oli täydet 50 (25+25) ja Heinosen 46 (22+24). Takanen piti Suomen suoritusta hyvänä:

– Näin monta joukkuetta, ja olimme seitsemänsiä. Se on toki ”suomalainen” sijoitus, mutta ei auta. Ammuimme hyvän tuloksen ja tasollamme, sanoi Takanen, jonka päivän saldo finaaliuusinta mukaan lukien oli erinomainen: 52/52 kiekkoa rikki.

Sekajoukkuekilpailun maailmanmestaruuden voitti Venäjä 1, joka oli kultamitaliottelussa Yhdysvallat 2:sta parempi pistein 30-27. Italia 2 otti pronssia voitettuaan Kiina 2:n numeroin 28-26.

Skeetin ”mixed team” ei ole olympialaji Tokiossa 2020, kuten trapin sekajoukkuekilpailu tulee olemaan.

Yhteenveto haulikkolajien MM-kilpailuista

Haulikkolajien MM-kilpailut järjestettiin Suur-Moskovan alueella sijaitsevalla Foxlodgen radalla. Kisoissa kilpailtiin skeetin, trapin ja kaksoistrapin mestaruuksista.

Kisoihin osallistui 640 urheiluampujaa, jotka edustivat 76 maata. Italialla oli suurin joukkue: 33 urheilijaa. Ison-Britannian joukkueeseen kuului 31 urheilijaa, ja isäntämaa Venäjän joukkueessa oli 29 urheilijaa. Suomea edusti kuusitoista ampujaa.

Suomi saavutti MM-kisoissa yhden mitalin, kun naisten trapin joukkuekilpailussa tuli hopeaa. Marika Salmi oli naisten trapin finaalissa ja sijoittui viidenneksi. Suomelle tuli viides sija myös miesten skeetin ja poikien trapin joukkuekilpailuissa.

Mopsi Veromaa oli neljäs naisten kaksoistrapissa, mutta kilpailulla ei ollut MM-arvoa, vaan se oli GP-kilpailu.

Moskovan MM-kisoissa jaettiin mitalit 22 lajissa. Italia oli mitalitaulukon ykkönen (9 kultaa, 6 hopeaa ja kaksi pronssia). Yhdysvaltojen saldo oli 5+1+6 ja Venäjän 2+4+2. Australia sai neljä mitalia (2+1+1). Suomi sijoittui mitalitaulukossa 13:nneksi. Mitaleja saavutti kuusitoista maata.

Haulikkolajien MM-kilpailut
30.8.-11.9. Moskova, Venäjä

Tuloksia su 10.9.

Skeetin sekajoukkuekilpailu, peruskilpailu: 1) Slovakia 1 99, 2) Kiina 2 98, 3) Yhdysvallat 2 97+2, 4) Venäjä 1 97+0, 5) Yhdysvallat 1 96+20, 6) Italia 2 96+19, 7) Suomi (Marjut Heinonen – Tommi Takanen) 96+3, 8) Australia 96+1. 41 joukkuetta.

Semifinaali 1: 1) Venäjä 1 29+9, 2) Italia 2 29+8, 3) Slovakia 1 19.
Semifinaali 2: 1) Yhdysvallat 2 29+8, 2) Kiina 2 29+7, 3) Yhdysvallat 1 20.
Sijat 5 ja 6: 5) Yhdysvallat 1, 6) Slovakia 1.

Pronssimitaliottelu: Italia 2 (Tammaro Cassandro – Katiusca Spada) – Kiina 2 (Zhang Fan – Wei Meng) 28-26
Kultamitaliottelu: Venäjä 1 (Nikolai Tepli – Nadezda Konovalova) – Yhdysvallat 2 (Hayden Stewart – Dania Jo Vizzi) 30-27

Lisää tietoa kilpailuista löydät täältä. MM-kisojen kotisivut.
Lisää kuvia Ampumaurheiluliiton Facebookissa ja Instagramissa.