Kivääriampujat pronssille pika-ammunnassa
5.10.2017 klo 14:25
Mikko Taussi

Kansainvälisen sotilasurheiluliiton (CISM) kansainvälisten kilpailujen päätöspäivänä torstaina Sveitsin Thunissa kilpailtiin kiväärin ja pistoolin pika-ammunnoissa.

Aamupäivällä ammuttu kiväärin pika-ammunnan joukkuekilpailu oli suomalaisittain hieno ja saavutuksena kolmas sija Itävallan ja Norjan jälkeen. Suomalaisista paras oli tänään Aleksi Leppä, joka ampui 568 pistettä. Joukkuekaverit Juho Autio teki 560 ja Juho Kurki 559 pistettä. Valmentaja Matti Viljakainen oli perustellusti ilosella tuulella hyvin menneen ammunnan jälkeen. ”Poikien ammunta taitaa olla parasta, mitä Suomen joukkue on ikinä ampunut. Hyvää jatkoa eiliselle vakiokiväärimenestykselle!”, virkkoi Viljakainen.

Parhaat henkilökohtaiset tulokset ampuivat Itävallan Bernard Pickel 580, Norjan Odd Arne Brekne 576 ja Sveitsin Gilles Dufaux 574.

Yhteensä 14 joukkuetta.

Suomen pistoolin pika-ammunnan joukkue menestyi myös hienosti sijoittuen jälleen mitaleille. Tällä kertaa sijoitus oli kolmas Puolan ottaessa voiton ja Norjan hopeaa.

Suomen joukkueen ammunnan aloitti Jorma Jäntti, joka sai kokoon alavireisesti 566 pistettä. Joukkueen kuopus ja tällä kertaa parhaiten ampunut Joonas Kallio suoriutui kisasta tuloksella 574. Nopeissa ammunnoissa tavallisesti parhaimmillaan oleva Marko Talvitie ampui joukkueen ankkurina tällä kertaa tuloksen 569.

1. Puola 1724
2. Norja 1721
3. Suomi 1714
4. Brasilia 1702
5. Sveitsi 1696.
Yhteensä 15 joukkuetta.

Parhaat henkilökohtaiset tulokset: 1. Jose Iengo BRA 582, 2. Pål Hembre NOR 581, 3. Erik Ekeberg NOR 577.

Eilen keskiviikkona ammutussa isopistoolin henkilökohtaisessa kilpailussa Marko Talvitie oli hienosti viides tuloksella 578. Kilpailun voitti Puolan Pjotr Daniluk tuloksella 583. Hopeaa otti Norjan Pål Hembre (582) ja pronssia Sveitsin Steve Demierre (580). Joonas Kallio ampui 575 ollen 7. ja Jorma Jäntti 571 sijoittuen sijalle 11.

Pika-ammunnan henkilökohtaiset kilpailut ammutaan iltapäivällä kello 15.00 alkaen.

Kilpailujen tuloksiin voi tutustua internetissä osoitteessa results.sius.com.