Jenna Kuisma ja Ismo Haapala Kankaanpää Openin superfinaalien ykköset
19.11.2017 klo 20:18
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Jenna Kuisma voitti ilmakiväärin ja Ismo Haapala ilmapistoolin superfinaalin Kankaanpää Openissa sunnuntaina.

Kankaanpään Ampumaurheilijat (KaA) järjesti viikonvaihteessa Kankaanpää Open -tapahtuman, jossa kilpailtiin ilmakiväärissä ja -pistoolissa. Se koostui kahdesta kilpailusta, ja se oli samalla EM-näyttökisa. Ilma-aseiden EM-kilpailut järjestetään Unkarin Györissä 16.-26. helmikuuta.

Kankaanpää Openissa ammuttiin lauantaina ensimmäiset kisat, ja sarjojen finaalit kilpailtiin samana päivänä. Tänään käytiin jatkokilpailu samoille sarjoille ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa (M, M20 ja N, N20).

Kilpailujen yhteistulosten sekä arvan perusteella valittiin osallistujat superfinaaleihin, joissa oli kaksi sarjaa: ilmakivääri ja ilmapistooli. Se on omilla säännöillä toteutettu pudotuskilpailu.  Valinta superfinaaliin tapahtui siten, että kustakin sarjasta superfinaalipaikan sai kaksi parasta lauantain ja sunnuntain yhteistuloksen perusteella, ja lisäksi neljä paikkaa arvottiin lauantaina ja sunnuntaina osallistuneiden kesken.

Openin isäntäseuran Juho Kurki avasi ilma-asekautensa kotikisassaan. Hän tähtäsi eilen miesten ilmakiväärikilpailussa 622,6 pistettä, ja tänään hän kohensi tuloksensa 626,5 pisteeseen. M20-sarjan ykkönen oli eilisen tavoin Kyrkslätt Skytteföreningenin Sebastian Långström. Hän teki tarkkaa työtä, sillä kumpanakin päivänä syntyi tulos 618,6.

Naisten ilmakiväärissä Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo) oli eilen peruskilpailun ykkönen tuloksellaan 415,1. Tänään hän kohensi tulostaan 0,6 pisteellä 415,7:een. Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran Marianne Palo hallitsi puolestaan N20-sarjan ilmakivääriä. Hän teki eilen peruskilpailussa tuloksen 413,9, ja tänään kirjattiin 411,1 pistettä.

Lapuan Seudun Ampujien Jyrki Turja oli eilen miesten ilmapistoolissa peruskilpailun paras 568 pisteellään. Tänään hän tähtäsi 563 pistettä. M20-sarjan ilmapistoolissa Lappajärven Ampujien Esa Savolan peruskisan tulos oli eilen 535, tänään 548.

Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran Ritva Karri ampui eilen naisten ilmapistoolin peruskisan parhaan tuloksen 374. Karrin tulos koheni tänään neljällä pisteellä 378:een. Poliisien Ampumaseuran Reetta Hynnisen tulos oli tänään 375. N20-sarjan ilmapistoolin ainoa osanottaja oli Raseborgs Skyttar -seuraa edustava Sophia Arrakoski, jonka tulokseksi kirjattiin 356.

Kankaanpää Openin ilmakiväärin superfinaalin voiton vei lopulta Jenna Kuisma (KSF). Juho Kurki oli toinen ja Sebastian Långström kolmas. Ismo Haapala (KokMAS) oli ilmapistoolin superfinaalin ykkönen. Reetta Hynninen sijoittui toiseksi ja Turun Seudun Ampujien Elina Silver kolmanneksi.

Kaikki tulokset löydät täältä.