Nyt oli Aleksi Lepän vuoro kohentaa ilmakiväärin finaali-SE:tä
26.11.2017 klo 18:39

Aleksi Leppä.

Suomalaisia ilmakivääri- ja pistooliampujia kilpaili viikonvaihteessa Unkarissa ja Puolassa järjestetyissä kansainvälisissä kilpailuissa. Aleksi Leppä ampui sunnuntaina Hungarian Openissa miesten ilmakiväärin uuden finaali-SE:n. Juho Kurjen nimissä ollut entinen ennätys ehti vanheta vain vuorokauden.

Hungarian Open järjestettiin Unkarin Nyiregyhazassa, ja Polish Open pidettiin Puolan Bialystokissa. Ne olivat molemmat Ampumaurheiluliiton nimeämiä EM-näyttökilpailuja, ja niistä huomioitiin kisan ensimmäinen tulos. Ilma-aseiden EM-kilpailut pidetään Unkarin Györissä 16.-26. helmikuuta.

Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Juho Kurki ampui lauantaina Unkarissa miesten ilmakiväärin finaalin Suomen ennätyksen 249,0. Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä otti ennätyksen nimiinsä sunnuntaina, kun hän tähtäsi 249,4 pistettä. Peruskilpailussa Kurjen tulos oli tänään 622,6 ja Lepän 617,7.

Ilma-asekautensa eilen aloittanut Leppä sijoittui kilpailussa lopulta toiseksi. Kurki oli neljäs. Voiton vei eilisen tavoin isäntämaan Istvan Peni, joka ampui myös peruskilpailun parhaan tuloksen 629,0. Poliisien Ampumaseuran Matias Kiurun tulos oli yhdeksänteen sijaan oikeuttanut 617,4.

Simpeleen Hahlon Emmi Hyrkäs tähtäsi naisten ilmakiväärissä 413,2 pistettä ja pääsi finaaliin, jossa hän sijoittui toiseksi Unkarin Lalita Gasparin jälkeen. Gaspar teki peruskisan parhaan tuloksen 417,3. Kiteen Ampujien Inka Havukaisen tulos oli tänään 408,9.

Miesten ilmapistoolissa Kai Jahnsson (Poliisien Ampumaseura) teki peruskilpailun toiseksi parhaan tuloksen 572. Joonas Kallion (Suomussalmen Urheiluampujat) tulos oli kahdeksanneksi paras 566. He eivät kuitenkaan ampuneet finaalissa. Poliisien Ampumaseuran Reetta Hynninen sijoittui naisten ilmapistoolissa 17:nneksi tuloksellaan 365.

Kyrkslätt Skytteföreningenin Henna Viljanen ja Jenna Kuisma kilpailivat Puolan Bialystokissa. Heidän tuloksensa sunnuntaina käydyssä tyttöjen ilmakiväärin peruskilpailussa olivat 410,1 ja 409,9. He sijoittuivat kahdeksanneksi ja yhdeksänneksi. Viljanen sijoittui finaalissa lopulta neljänneksi.

Kaikki tulokset löydät täältä ja täältä. Arvokisojen tulosrajat löydät täältä.