SM-esikilpailun tämän päivän ykkösiä: Koskela, Kuisma, Savola ja Arrakoski
3.12.2017 klo 15:51
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ilma-aseiden SM-esikilpailut päättyivät sunnuntaina Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa. Ne olivat myös Ampumaurheiluliiton nimeämä EM-näyttökilpailu. Ilma-aseiden EM-kilpailut pidetään Unkarin Györissä 16.-26. helmikuuta. Tänään nähtiin joukko uusia SE-tuloksia.

Viikonvaihteen kilpailu ammuttiin urheiluopiston Susi-Training Centerissä, jossa kilpaillaan ilma-aseiden SM-mitaleista 5.-8. huhtikuuta.

Kyrkslätt Skytteföreningenin Sebastian Långström oli M20-sarjan Ilmakiväärin peruskilpailun ykkönen tuloksellaan 617,7. Poliisien Ampumaseuran Matias Kiuru jäi Långströmistä kaksi pistettä. Finaalissa voittajaksi nousi peruskisan nelonen (611,0), Kankaanpään Ampumaurheilijoiden Riku Koskela, kun hän oli Långströmiä pisteen parempi (246,5-245,5). Kiuru oli kolmas.

Ilmakiväärin N20-sarjan peruskilpailun parhaan tuloksen teki Myllykosken Ampujien 15-vuotias Viivi Kemppi. Hän tähtäsi 414,2 pistettä. KSF:n Henna Viljasen tulos oli 412,3 ja Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran Marianne Palon 410.0. Finaalissa voiton vei KSF:n Jenna Kuisma 0,1 pisteen erolla Paloon (247,2-247,1). Kuisma sivusi tuloksellaan Palon kaksi viikkoa sitten tekemää finaali-SE:tä. Kemppi oli kolmas ja Viljanen neljäs.

M20-sarjan ilmapistoolissa Lappajärven Ampujien Esa Savola ja Rauman Seudun Urheiluampujien Niko Roos ampuivat peruskilpailussa tuloksen 560. Finaalissa Savola oli Roosia parempi pistein 231,3-228,7. Savola sivusi sarjan finaaliennätystä 231,3 pistettä

Ilmapistoolin N20-sarjassa RSA:n Maija Pärri teki peruskilpailussa tuloksen 366. Finaalissa voiton vei Sophia Arrakoski (Raseborgs Skyttar), jonka peruskisan tulos oli 361. Hän ampui uudet finaalin ennätyslukemat 230,6 pistettä.

Päivän päätteeksi porilainen, Satakunnan Ampujia edustava Hannes Frigård kaunisteli vielä ilmaolympiapistoolin miesten finaalin ennätyslukemat 18 osumaan.

Kaikki tulokset löydät täältä. Arvokisojen tulosrajat löydät täältä.