Marianne Palo osui finaalissa
10.12.2017 klo 19:13
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Turun ampumakisojen taitavin oli Marianne Palo. 24:llä finaalin laukauksella hän teki sunnuntaina N20-sarjassa ilmakiväärillä 22 kymppiä! Tosi harvinaista.

Turussa järjestettyjen 45. Kupittaan kisojen parhaan tuloksen laukoi Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran Marianne Palo. Hän tehtaili sunnuntaina N20-sarjan finaalissa ilmakiväärillä Suomen ennätykseksi kansainvälisestikin hyvän 249,0 pisteen tuloksen.

Teksti: Matti Erkkilä

Kilpailut olivat ilmapistoolin EM-kisojen näyttökilpailut. Pistooliampujien sormet ja silmät eivät olleet tarkimmillaan, sillä näyttölajien tulostaso jäi varsin keskinkertaiseksi.

Naisten ilmapistoolin voitti ennakko-odotusten mukaisesti Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseuran Ritva Karri. Häntä ei tyydyttänyt alkukilpailun 372 pisteen tuloksensa. Finaalissa hän sanoi jännittäneensä enemmän kuin koskaan. Sitä käytti hyväkseen esimerkiksi toiseksi sijoittunut Paula Viitasaari, joka hävisi vain 1,4 pistettä Karrille.

Poliisien Ampumaseura kahmi kahdeksan ampujan finaalista peräti viisi paikkaa. ”Vain Paula Viitasaari on ammatiltaan poliisi”, asiallisena kuuluttajana toiminut kiväärilajien päävalmentaja Pirjo Peltola kuulutti.

Miesten pistoolissa Turun Seudun Ampujat näytti vuorostaan taitonsa. Klaus Tupi piti voittoaan yhdeksänvuotisen kilpailu-uransa parhaana. Finaalin tulostaan 237,2 hän piti hyvänä, mutta alkukilpailussa olisi turkulaisen pitänyt omasta mielestään pystyä parempaan kuin 563.

Ritva Karri voitti naisten ilmapistoolin. Tuloksensa eivät tyydyttäneet kokkolalaista.

Konsta Kivi jäi seurakaveristaan 2,3 pisteen päähän. Hänelle viikonloppu oli mainio. Lauantaina M20-sarjan voitto ja sunnuntaina miesten sarjan hopeasija!

Ilmakiväärin N20-sarjassa Marianne Palo oli vakuuttava. Hän laukoi 24 laukauksellaan 22 kymppiä! Yhdeksikötkin olivat 9,7 ja 9,9 arvoisia.

– Keväällä ovat ylioppilaskirjoitukset. Keskityn niihin ja EM- sekä MM-kilpailuihin, Palo sanoi pontevasti.

Toiseksi tähtäsi yllättäjä, Salon Seudun Ampujien Julia Rannikko. Hän oli suurimman osan finaalin laukauksista toisena, eikä hävinnyt lopulta kuin 3,7 pistettä hyvin ampuneelle monien arvokisojen ampujalle.

20-vuotiaiden miesten sarjan voitti 17-vuotias porilainen Riku Koskela. Hän edustaa Kankaanpään Ampumaurheilijoita.

– Olen harrastanut ampumaurheilua jo kymmenen vuoden ajan. Kuulun SAL:n tehoryhmään, ja tavoitteeni on kilpailla joskus olympiakisoissa, hän sanoi päättäväisesti.

TSA:lle kaksoisvoitto miesten ilmapistoolissa. Kilpailun voitti Klaus Tupi (oik.). Adjutanttina seurasi lauantain 20-vuotiaiden sarjan voittaja Konsta Kivi.

Kupittaan kisat sujuivat järjestelyiltään hyvin. Ampujat tekivät neljä SE-merkintää: lauantaina Päivi Mariani-Serati (ESF) laukoi N60-sarjassa ilmapistoolissa 349 ja R3Y20-sarjassa Juho Ovaska (TSA) ilmakiväärillä 576. Sunnuntaina ennätykset kirjauttivat Marianne Palo (IMAS) ilmakiväärin N20-sarjan finaalissa 249,0 pistettä, ja Lauri Lauste (PHA) sivusi M50-vuotiaiden ennätystä 388, jonka ovat ampuneet aiemmin Juha Hirvi (KAS) ja Jari Lehtinen (KSA).

Tulokset löydät täältä.