Kolmelle urheiluampujalle opiskeluapurahaa
12.12.2017 klo 18:16
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Leppä

Kolme urheiluampujaa on saanut tänään Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön (URA) opiskeluapurahan lukuvuodelle 2017-18. He ovat Aleksi Leppä, Tommi Takanen ja Timi Vallioniemi.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi tänään Casino Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa 130 urheilijalle opiskeluapurahan lukuvuodelle 2017-2018. Apurahoja jaettiin koko lukuvuodelle 3000 euron tai yhdelle lukukaudelle 1500 euron suuruisina yhteensä 301 500 euroa. Apurahan saajien joukossa on niin aktiiviurheilijoita kuin myös jo uransa lopettaneita urheilijoita.

Apurahan sai kolme urheiluampujaa: kivääriampuja Aleksi Leppä sekä skeet-ampujat Tommi Takanen ja Timi Vallioniemi. Apurahan suuruus on 3000 euroa.

Takanen ja Vallioniemi saivat apurahan myös viime vuonna.

– Opiskelevalle ampumaurheilijalle apuraha on tärkeä, koska taloudellinen tilanne on aina haaste, sanoi Takanen, joka opiskelee Lappeenrannassa tuotantotalouden diplomi-insinööriksi.

Tommi Takanen

– Apurahasta tuli hyvä mieli, ja siitä on konkreettista hyötyä, koska töitä ei ehdi tekemään etenkään kilpailukauden aikana. Pakollisia opintoja minulla ei enää ole, diplomityö puuttuu, Takanen kertoi käydessään Helsingissä maanantaina.

Vallioniemi opiskelee rakennustekniikkaa Metropolian ammattikorkeakoulussa toista vuottaan:

– Apurahan saannin merkitys on iso, ja siitä on huomattavasti apua niin skeetin kuin opiskelunkin suhteen, hän sanoi.

Eduskunnan sivistysvaliokunnan tervehdyksen tilaisuuteen toi puheenjohtaja Tuomo Puumala.

– Urheilussa on mahtavaa se, että meillä on tulossa aivan mieletön uusi sukupolvi, joka muuttaa tätä suomalaista tarinaa mielettömällä tavalla. Ennen pelättiin johtoasemassa ja kun sitä alkaa ajattelemaan, se mahdollistuu, mutta nyt kun käyn katsomassa urheilijoita eri puolilla maailmaa, tarina on muuttunut. Tämä sukupolvi näkee, että joka päivä on mahdollisuus voittaa. Tämä ei ole pelkästään urheiluilmiö, vaan tämä tarttuu koko kansakuntaan.

Timi Vallioniemi

Vuoden 2018 URAteko -tunnustuspalkinto myönnettiin maajoukkuekoripalloilija, KTM, yrittäjä Juho Nenoselle, joka on tuonut myönteisesti esiin urheilun ja opiskelun sekä urheilun ja muun työn yhdistämistä luoden samalla uudenlaista ammattiurheilijan työnkuvaa. Tämän lisäksi Nenonen on kehittänyt ja toteuttanut pioneerityönä Itä-Suomen yliopistolle Urheilujohtamisen opintokokonaisuuden.

Nyt 10. kertaa jaettu URAteko-tunnustus myönnetään henkilölle tai taholle, joka on vuoden aikana merkittävällä ja uutta luovalla tavalla myötävaikuttanut urheilijoiden uramahdollisuuksien kehittämiseen. Tunnustuspalkinnon suuruus on tuhat euroa, jonka saaja voi käyttää haluamallaan tavalla urheilijoiden tukemiseen.

Vuoden URAteko -kunniamaininnan sai Itä-Suomen yliopisto, joka on huomioinut opiskelevat huippu-urheilijat erinomaisesti ja avustanut taloudellisesti Universiadeihin osallistuneita opiskelijoitaan.

Urheilijoiden ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kouluttautumista ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. Perustamisestaan lähtien URA-säätiö on jakanut vuosittain opiskeluapurahoja aktiivi- ja uransa jo päättäneille urheilijoille. Apurahoja jaettiin nyt 46. kerran.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahat 2017-18

Ampumaurheilu

3000 euroa
Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura): Maanpuolustuskorkeakoulu, Turun seudun urheiluakatemia
Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura): Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Etelä-Karjalan urheiluakatemia
Timi Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat): Metropolia ammattikorkeakoulu

Aiheesta lisää täällä.