EM-Györ: Suomi ilmakiväärin sekajoukkuekilpailun 14:s
24.2.2018 klo 18:58

Ilmakiväärin sekajoukkuekilpailu käynnissä: Emmi Hyrkäs ja Juho Kurki. (Kuvat: Lassi Palo)

Suomalaisten suoritukset ilma-aseiden EM-kilpailuissa Unkarin Györissä päättyivät ilmakiväärin sekajoukkuekilpailun 14. sijaan. Suomen joukkueessa ampuivat Juho Kurki ja Emmi Hyrkäs.

Unkarin Györissä nähtiin lauantaina ilma-aseiden EM-kilpailujen viides ja toiseksi viimeinen kilpailupäivä. Ohjelmassa oli kisojen viimeinen suomalaislaji, joka oli 10m ilmakiväärin sekajoukkuekilpailu (miehet ja naiset). Suomea edustivat eilisissä henkilökohtaisissa kilpailuissa hyvin ampuneet Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo).

Kurki ampui eilen miesten ilmakiväärissä tuloksen 625,9, jolla hän sijoittui yhdeksänneksi ja jäi vain 0,2 pistettä finaalirajasta. Hyrkäs puolestaan ampui eilisessä aikuisten arvokisadebyytissään hienosti 11:nneksi. Myös hän jäi niukasti finaalirajasta, 0,3 pistettä.

Kukin joukkue ampui ”mixed teamin” peruskilpailussa 80 laukausta eli 40 laukausta ampujaa kohden. Suomen sijoitus oli 14:s ja tulos 831,9, kun finaaliraja oli 835,1. Viisi parasta joukkuetta eteni finaaliin, peruskisan ykkösenä Ukraina 2 ME-tuloksellaan 838,5. Parhaan henkilökohtaisen tuloksen 419,9 tekivät Ukraina 2:n Maria Voitsekhivska ja Venäjä 2:n Vladimir Maslennikov.

Kurki tähtäsi 417,7 (103,9+105,1+104,7+104,0) ja Hyrkäs 414,2 pistettä (103,2+104,1+104,0+102,9). Tämä oli kummallekin ensimmäinen kokemus sekajoukkuekilpailusta, joka on uusi olympialaji Tokiossa 2020.

– Eka kerta ja oli vähän vaikea valmistautua tällaiseen kilpailuun, jossa ammutaan 40 laukausta. 60 laukausta voi miettiä valmiiksi, mutta nyt lähdettiin ikään kuin puhtaalta pöydältä. Rutiinilla puristin tuollaisen tuloksen, koska en kehdannut ampua huonosti, Kurki naurahti kisan jälkeen.

Hyrkäs sanoi, ettei kilpailusta tullut ”oikein mitään”:

– Se oli tasaisen huonoa, ja tuli harmittavan paljon ysejä. Kyllä tähänkin kilpailuun oma rutiini syntyy, kun näitä ammutaan useammin, hän sanoi.

Venäjä 2 voitti finaalin ME-tuloksella 498,3. Se voitti 3,3 pisteellä toiseksi sijoittuneen Serbia 1:n. Venäjän voittajajoukkueessa ampuivat Daria Vdovina ja Maslennikov. Ukraina 1 sai pronssia.

Suomi saavutti EM-Györissä kaksi mitalia, kun tytöt ampuivat ilmakiväärin joukkuekilpailussa hopeaa ja liikkuvan maalin miehet normaalijuoksujen joukkuepronssia. Cristian Friman oli poikien ilmakiväärissä neljäs.

Ilma-aseiden EM-kilpailut
16.-26.2. Györ, Unkari

Suomalaislajien tuloksia la 24.2.

10m ilmakiväärin sekajoukkuekilpailu (miehet ja naiset) 80 ls + finaali: 1) Venäjä 2 498,3/ME (837,8), 2) Serbia 1 495,0 (835,1), 3) Ukraina 1 431,9 (837,1), 4) Italia 2 390,9 (835,7), 5) Ukraina 2 346,1 (838,5/ME), … 14 ) Suomi (Juho Kurki – Emmi Hyrkäs) 831,9. 45 joukkuetta.

Viimeisen kisapäivän ohjelma (ajat Suomen aikaa)