Tomi-Pekka Heikkilä liikkuvan maalin Suomen mestariksi
3.3.2018 klo 18:37
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Nyt on syytä pullistella! Tomi-Pekka Heikkilä Suomen mestariksi, Heikki Lähdekorpi hopeaa ja Vesa Saviahde pronssia. (Kuvat: Sami Heikkilä)

Tomi-Pekka Heikkilä voitti liikkuvan maalin 10m normaalijuoksujen miesten Suomen mestaruuden lauantaina Turussa.

Liikkuvan maalin 10m normaalijuoksujen Suomen mestaruudet ratkottiin lauantaina Turussa. Sunnuntaina ovat vuorossa sekajuoksut.

Miesten normaalijuoksujen peruskilpailun parhaan tuloksen 579 teki Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg. Hänen lisäkseen mitaliotteluihin pääsivät Vesa Saviahde (Pohjois-Hämeen Ampujat), jonka peruskisan tulos oli 574, Kymppi 64:n Tomi-Pekka Heikkilä (571) ja Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi (570).

Holmberg, Heikkilä ja Lähdekorpi edustivat Suomea viikko sitten Unkarin Györissä päättyneissä ilma-aseiden EM-kisoissa, joissa he saivat normaalijuoksujen EM-joukkuepronssia.

Turun kultamitaliottelussa kohtasivat lopulta Heikkilä ja Lähdekorpi. Mestaruudesta käytiin kova kamppailu, jonka Heikkilä voitti 8-6. Saviahde oli kolmas voitettuaan pronssimitaliottelussa Holmbergin 6-0.

Naisten mitalikolmikko Henna Vehviläinen (vas.), Marikas Karisjoki ja Ida Heikkilä.

Järjestävän seuran eli Turun Seudun Ampujien Marika Karisjoki voitti naisten SM-kultaa. Hän ampui peruskilpailussa 366 pistettä, joka oli peruskisan paras tulos. Peruskisan kakkonen, K-64:n Henna Vehviläinen (348) sai hopeaa, kun Karisjoki oli kultamitaliottelussa parempi pistein 7-5.

M20-sarjan Suomen mestaruus meni Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaalle. Hän voitti kultamitaliottelussa K-64:n Mikko Hakalan pistein 6-2. Peruskisassa Vuorimaan tulos oli 538 ja Hakalan 521.

Y-sarjan joukkuemestaruuden pokkasi Raseborgs Skyttar neljäntoista pisteen erolla Kangasalan Kymppi 64:ään (1697-1683). RS:n joukkueessa ampuivat Krister Holmbergin lisäksi Niklas Hyvärinen ja Henrik Holmberg.

M20-sarjan mitalistit Mikko Hakala (vas.), Aaro Vuorimaa ja Daniel Torsell.

Liikkuvan maalin SM-kisojen tulokset.