Heikki Lähdekorvelle liikkuvan maalin sekajuoksujen SM-kultaa
4.3.2018 klo 15:29

Heikki Lähdekorpi kuvattuna ilma-aseiden SM-kisoissa Unkarissa. (Kuva: Lassi Palo)

Heikki Lähdekorpi oli ykkönen miesten liikkuvan maalin 10m sekajuoksujen SM-kilpailussa sunnuntaina Turussa.

Liikkuvan maalin 10m lajien Suomen mestaruuksista kilpailtiin viikonvaihteessa Turussa. Lauantaina olivat vuorossa normaalijuoksut ja sunnuntaina sekajuoksut.

Miesten sekajuoksuissa mitalistit olivat samat kuin eilisissä normaalijuoksuissa, mutta eri järjestyksessä. Satakunnan Ampujien Heikki Lähdekorpi kirkasti eilisen hopeamitalinsa kultaiseksi, kun hän oli sekajuoksujen tarkin 385 pisteellään. Eilinen pronssimitali Vesa Saviahde (Pohjois-Hämeen Ampujat) sai nyt hopeaa. Hän hävisi Lähdekorvelle kaksi pistettä (383).

Normaalijuoksujen SM-kultamitalisti, Kymppi 64:n Tomi-Pekka Heikkilä oli nyt kolmas tuloksellaan 381. Krister Holmberg (Raseborgs Skyttar) sijoittui neljänneksi 378 pisteellään.

Holmberg, Heikkilä ja Lähdekorpi edustivat Suomea viikko sitten Unkarin Györissä päättyneissä ilma-aseiden EM-kisoissa, joissa he saivat normaalijuoksujen EM-joukkuepronssia.

Järjestävän seuran eli Turun Seudun Ampujien Marika Karisjoki voitti eilisen tavoin naisten SM-kultaa, kun hän tähtäsi sekajuoksuissa 365 pistettä. M20-sarjan sekajuoksujen Suomen mestaruus meni Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaalle, jonka voittotulos oli 356 pistettä.

Porvoolaisen BS-PA:n Tapani Koskela ampui M60-sarjassa uuden SE:n 364 pistettä.

Rasbeborgs Skyttar voitti Y-sarjan sekajuoksujen joukkuemestaruuden. Eroa hopeajoukkueeseen (Kymppi 64) oli neljä pistettä (1099-1095). Järjestys oli sama kuin eilisissä normaalijuoksuissa. Voittajajoukkueen ampujat olivat Krister Holmberg, Henrik Holmberg ja Niklas Hyvärinen.