Meksikon maailmancup: Suomelle trapin sekajoukkuekilpailun voitto!
8.3.2018 klo 00:27

Maailmancupin voitto! Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos tuulettavat upeaa ykkössijaansa. (Kuva: Pekka Maunula)

Suomalaisten erinomaiset suoritukset vuoden ensimmäisessä maailmancupissa Meksikon Guadalajarassa jatkuivat myös keskiviikkona, kun Suomi 1 (Vesa Törnroos – Satu Mäkelä Nummela) voitti trapin sekajoukkuekilpailun. ”Tämä maistuu kivalta”, kaksikko hehkutti heti kisan päätyttyä.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancupissa Meksikon Guadalajarassa kilpailtiin keskiviikkona viides kisapäivä. Päivän suomalaislaji oli trapin sekajoukkuekilpailu (mixed team), joka on uusi olympialaji Tokiossa 2020.

Guadalajaran sekajoukkuekilpailuun osallistui 20 joukkuetta. Suomi I:ssä ampuivat Vesa Törnroos – Satu Mäkelä-Nummela ja Suomi II:ssa Eemil Pirttisalo – Marika Salmi.

Jokainen joukkue ampui peruskilpailussa 150 kiekkoa eli jokainen urheilija 75 kiekkoa, ja finaaliin pääsi kuusi parasta joukkuetta. Suomi I teki Kiina II:n kanssa peruskilpailun parhaan tuloksen 143, joka on maailmanennätys. Mäkelä-Nummelan tulos oli 72 ja Törnroosin 71.

Finaaliuusintaan pääsi 139 kiekon tuloksella. Suomi II teki tuloksen 127 (Pirttisalo 67, Salmi 60), jolla se sijoittui 15:nneksi.

Finaalissa Törnroos ja Mäkelä-Nummela paukuttivat voittoon tarvittavat pisteet, ja eroa kakkoseen (Kiina II) jäi kolme pistettä (44-41). Suomen finaalitulos on sekin ME.

– Tämä maistuu kivalta! Minulle riitti tänään perusammunta, Satu sen sijaan ampui ihan hemmetin hyvin. Niin ja keli oli kiva, Törnroos sanoi kiirehtiessään palkintojenjakoon.

– Ei kai tässä voi valittaa: sain Meksikosta kultaa, pronssia ja maailmanennätyksen, hän nauroi ja viittasi eiliseen henkilökohtaisen kilpailun kolmanteen sijaansa.

Mäkelä-Nummela puolestaan totesi, että kilpailu oli hieno ja mielenkiintoinen:

– Se lähti huonosti liikkeelle, mutta saimme loppuun hyvät sarjat. Onnea tarvitaan aina, ja sitä oli nyt matkassa mukana. Ja sitä on jakautunut täällä koko Suomen trap-joukkueelle.

Guadalajarassa ei ole torstaina suomalaislajeja. Naisten skeet alkaa perjantaina, ja siinä on mukana Marjut Heinonen.

Sunnuntaina päättyvään Guadalajaran maailmancupiin osallistuu runsaat 400 urheiluampujaa, jotka edustavat 50 maata. Cupissa on mukana yksitoista suomalaista, jotka ovat kaikki haulikkoampujia.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli ja haulikko)
1.-12.3. Guadalajara, Meksiko

Tuloksia ke 7.3.

Trapin sekajoukkuekilpailu 150 kiekkoa + finaali: 1) Suomi I 44/ME (143/ME), 2) Kiina II 41 (143/ME), 3) Yhdysvallat II 33 (139), 4) Kiina I 28 (140), 5) San Marino 22 (142), 6) Italia I 19 (141), … 15) Suomi II (Eemil Pirttisalo – Marika Salmi) 127. 20 joukkuetta.