KaA ja KSF voittivat ilmakiväärin SM-joukkuemestaruudet
11.3.2018 klo 18:36

Kankaanpään Ampumaurheilijat voitti isännän ottein Y-sarjan ilmakiväärin SM-joukkuekilpailun Suomen mestaruuden sunnuntaina Kankaanpäässä. N-sarjan mestaruus meni Kyrkslätt Skytteföreningenille.

Ilma-aseiden SM-joukkuekilpailut järjestettiin viikonvaihteessa Kankaanpäässä. Se oli järjestävän seuran eli Kankaanpään Ampumaurheilijoiden (KaA) 60-vuotisjuhlakilpailu.

Sunnuntaina olivat vuorossa Y- ja N-sarjojen ilmakivääri sekä ilmapistoolin sarjat N50, N20, N18, N16, Y50, Y20, Y18 ja Y16.

Isäntäseura KaA:n ykkösjoukkue voitti Y-sarjan ilmakiväärin SM-kultaa. Se voitti kultamitalin 1836,2 pisteellään. Haminan Ampumaseura sai hopeaa (1829,6) ja Kuusankosken Ampujat pronssia (1817,4). Kankaanpään joukkueessa ampuivat Jimi Lång, Riku Koskela ja Juho Kurki, jonka henkilökohtainen tulos 626,7 oli kilpailun paras. HAS:n Aleksi Lepän henkilökohtainen tulos oli 619,5.

Kyrkslätt Skytteförening (KSF) voitti ilmakiväärin N-sarjan Suomen mestaruuden. Sen voittotulos oli 1217,7, kun hopeajoukkue Pieksämäen Seudun Ampujille (PIekSA) kirjattiin pisteet 1209,8. KSF:n joukkueessa ampuivat Petra Liljeberg, Henna Viljanen ja Jenna Kuisma. Kuisman henkilökohtainen tulos oli kisan paras 411,2 pistettä.