Meksikon maailmancup päättyi: Oskari Kössi seitsemäs skeetissä
12.3.2018 klo 01:59
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Oskari Kössi kuvattuna viime vuoden EM-kilpailuissa. (Kuva: Lassi Palo)

Oskari Kössi putosi finaalista tiukassa uusinnassa ja sijoittui miesten skeetissä seitsemänneksi, kun Meksikon Guadalajarassa järjestetty vuoden ensimmäinen maailmancup päättyi sunnuntaina. Tommi Takanen oli 25:s ja Timo Laitinen 32:s.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden ensimmäinen maailmancup päättyi sunnuntaina Meksikon Guadalajarassa.

Miesten skeetissä ammuttiin päätöspäivänä viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaali. Suomalaisista mukana olivat Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille), Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Kössi teki peruskilpailussa tuloksen 119 (25+23+24+24+23), jolla hän pääsi finaaliuusintaan kuuden muun urheilijan kanssa. Uusinnassa oli jaossa yksi paikka finaaliin. Sen sai lopulta Yhdysvaltain Frank Thompson, joka pudotti kymmenen kiekkoa, kun Kössin tulos oli yhdeksän.

Tämä oli Kössin uran parhaita sijoituksia maailmancupissa. Hän sijoittui viime toukokuussa viidenneksi Kyproksella ja oli seitsemäs vuoden lopussa järjestetyssä maailmancupin finaalissa.

– No joo, fiilis on aika nolla tällä hetkellä. Ei tullut sitä, mitä täältä haettiin, Kössi harmitteli ja sanoi, että kisa oli ”perustekemistä”:

– Se viimeinen huippusuoritus jäi puuttumaan.

Pekingin ja Lontoon olympiavoittaja, Yhdysvaltain Vincent Hancock teki peruskilpailun parhaan tuloksen 123. Sydneyn olympiavoittaja, Ukrainan Mikola Miltshev oli toinen tuloksellaan 122.

Finaalissa Hancock ja Australian Paul Adams sivusivat maailmanennätystä 59 ja uusivat cupin voitosta. Hancock oli uusinnassa lopulta parempi pistein 6-5.

Takanen sanoi, että hänen suorituksensa oli surkea, kun hän teki tuloksen 112 (20+23+20+24+25).

– Kamelilla tai banaanilaivalla takaisin kotiin pää painuksissa, hän kuittasi kilpailunsa, jossa hän sijoittui 25:nneksi.

Laitisen tulos oli 111 (23+24+20+20+24), jolla hän oli kisassa 32:s.

– Lopputulos oli suuri pettymys. Kauden harjoitukset ovat menneet hyvin ja odotukset kisan suhteen olivat korkealla. Mutta ei voi mitään, takaisin piirustuspöydän ääreen, hän sanoi.

Kössin seitsemännen sijan lisäksi Guadalajaran maailmancup sujui suomalaisittain erittäin hyvin. Mopsi Veromaa oli naisten trapissa neljäs, Satu Mäkelä-Nummela kymmenes ja Marika Salmi 11:s. Miesten trapissa oli kaksi suomalaista finaalissa, ja Vesa Törnroos oli lopulta kolmas ja Jukka Laakso kuudes.

Suomen kaksikko Vesa Törnroos – Satu Mäkelä-Nummela otti tulevassa olympialajissa eli trapin sekajoukkuekilpailussa komean voiton. Heidän nimiinsä kirjattiin niin peruskilpailun kuin finaalinkin ME-tulokset. Marjut Heinonen sijoittui eilen naisten skeetissä 12:nneksi.

Seuraava maailmancup on Etelä-Korean Changwonissa 20.-30. huhtikuuta. Nuorten maailmancup on Australian Sydneyssä 19.-29. maaliskuuta.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli ja haulikko)
1.-12.3. Guadalajara, Meksiko

Tuloksia su 11.3.

Miesten skeet 125 kiekkoa + finaali: 1) Vincent Hancock Yhdysvallat 59 (sivuaa ME:tä) /uusinta 6 (123), 2) Paul Adams Australia 59 (sivuaa ME:tä) /5 (121), 3) Tammaro Cassandro Italia 49 (120), 4) Mikola Miltshev Ukraina 37 (122), 5) Frank Thompson Yhdysvallat 26 (119/uusinta 10), 6) Jorge Atalah Chile 15 (121), 7) Oskari Kössi Suomi 119/9, 8) Jesper Hansen Tanska 119/7, 9) Yang Jiang Kiina 119/7, 10) Federico Gil Argentiina 119/1, 11) Anthony Terras Ranska 119/1, 12) Luis Gallardo de Oliveros Meksiko 119/1, … 25) Tommi Takanen 112, … 32) Timo Laitinen 111. 57 osanottajaa.

Kaikki tulokset täällä.