Liikkuvan maalin tulevaisuuden toivot kokoontuivat Tampereella
19.3.2018 klo 10:25
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kuvassa nuoret vasemmalta oikealle:
Mikko Hakala (K-64), Toni Annala (JjA), Aapo Vuorimaa (LSA), Anni Hittunen (KAMS), Iida Heikkilä (KeuSA), Mikko Ketola (SA).
Edessä: Sami Heikkilä (vas.), Ville Häyrinen, Mika Heikkilä, Henna Vehviläinen ja Tomi-Pekka Heikkilä. (Kuva: Päivi Heikkilä)

Riistamaalijaosto järjesti viime lauantaina Tampereen ilma-aseradalla valmennuspäivän lajin nuorille harrastajille. Muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen lupaavia nuoria eri puolilta Suomea on alkanut löytää tiensä liikkuvan maalin lajien pariin.

Päivän ohjelmassa oli malliharjoituksia, pieniä kisoja ja tekniikkapaja. Lisäksi jokaisen ammuntaa kuvattiin kiikariin asennettavalla kameralla, joka näyttää reaaliajassa sen, mitä ampuja näkee tähtäimensä läpi.

Osallistujat saivat vinkkejä harjoitteluunsa ja oman ampumatekniikan löytämisen ja kehittämiseen, kilpailuun valmistautumiseen ja harjoittelun rytmittämiseen. Ohjaajina olivat Heikkilän veljekset Tomi-Pekka, Mika ja Sami sekä Henna Vehviläinen ja maajoukkuevalmentaja Ville Häyrinen.

Riistamaalijaosto aloitti projektin uusien nuorten löytämiseksi noin vuosi sitten, jonka jälkeen on järjestetty kolme avointa tapahtumaa nuorille ja myös varttuneemmille harrastajille. Toimintaa on suunniteltu ja järjestetty maajoukkuevalmentajan johdolla. Tuloksia on saatu yllättävän nopeasti, sillä tämän kevään SM-kisoihin osallistui seitsemän nuorta. Näyttää siltä, että pahin suvantovaihe on ohitettu ja perinteinen menestyslaji on saamassa jatkajia myös tulevaisuudessa. Porkkanana näille nuorille heitettiin syksyn pohjoismaisia mestaruuskilpailuja Norjassa, jonne pääsee syksyn SM-kisan kolme parasta.

Teksti: Ville Häyrinen