Ilmakiväärin ja -pistoolin SM-mitaleista kilpaillaan Kisakalliossa
28.3.2018 klo 12:39
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Juho Kurki puolustaa miesten ilmakiväärin Suomen mestaruutta. (Kuvat: Lassi Palo)

Ilmakiväärin ja -pistoolin Suomen mestaruudet ratkotaan Lohjalla Kisakallion urheiluopistolla 5.-8. huhtikuuta.

Teksti: Mika Vuolle

Kisakallion SM-kilpailujen lajit ovat 10m ilmapistooli, ilmakivääri, ilmaolympiapistooli, ilmakiväärin asentokilpailu ja makuukilpailu. Mukana ovat kaikki Ampumaurheiluliiton sarjat vammaissarjoista ja alle 16-vuotiaiden sarjoista aina Y75-sarjaan.

SM-kilpailut alkavat torstaina 5. huhtikuuta vanhimpien veteraanien ilmapistooli- ja ilmakiväärikilpailuilla. Perjantaina ammutaan liikunta- ja näkövammaisten sarjat, veteraanisarjoja ilmapistoolissa, ilmakiväärissä ja ilmaolympiapistoolissa sekä ilmakiväärin asento- ja makuukilpailuja.

Kilpailujen avajaiset ovat perjantaina 6. huhtikuuta. Sakari Kuosmanen esittää avajaisissa Maamme-laulun.

Viikonloppuna Suomen huippuampujat taistelevat SM-mitaleista miesten ja naisten sarjoissa. Lauantaina ammutaan ilmakiväärin asento- ja makuukilpailu sekä ilmaolympiapistooli. Kisat huipentuvat sunnuntaina olympialajeihin eli 10m ilmakiväärin ja ilmapistoolin kilpailuihin.

SM-kilpailuihin osallistuvat Suomen kärkiampujat. Kisakalliossa nähdään neljän päivän aikana lähes tuhat kilpailusuoritusta ja noin 550 urheiluampujaa, joista mainittakoon hyvässä vireessä olevat kivääriampujat Juho Kurki, Cristian Friman ja Emmi Hyrkäs. Miesten ilmapistoolissa on mielenkiintoista seurata talvella kansainvälisestikin huipputuloksen 587 pistettä ampuneen Joonas Kallion otteita.

Reetta Hynninen voitti viime vuonna naisten ilmapistoolin SM-kultaa.

Kisojen järjestelyistä vastaavat Kyrkslätt Skytteförening (KSF) ja Rauman Seudun Urheiluampujat (RSA). Kilpailujen johtajana toimii Georg-Peter Björkqvist.

Kilpailujen tarkempi ohjelma ja aikataulut löytyvät www-sivuilta: https://www.kisakallio.fi/fi/tapahtumat/urheilu/ilmakivaarin-ja-pistoolin-sm-kilpailu