Suomi sijoittui neljänneksi EYL:n karsinnassa
15.4.2018 klo 22:47
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen EYL-joukkue ryhmäkuvassa: Riku Koskela (vas.), Essi Heiskanen, Luukas Koota, Viivi Kemppi ja Markus Suortti.

Euroopan nuorten liigan pohjoisen alueen karsintakilpailu käytiin viikonloppuna Puolan Wroclawissa. Suomi saavutti kilpailussa yhteensä 45 pistettä jääden pronssia saaneesta Norjan joukkueesta vain kaksi pistettä.

Euroopan nuorten liigaan (European Youth League) saavat osallistua 14–18-vuotiaat urheiluampujat. Kyseessä joukkuekilpailu, ja joukkueet ovat sekajoukkueita eli niissä on sekä tyttöjä että poikia. EYL:ssä kilpaillaan ilmakiväärissä ja ilmapistoolissa.

Suomen ja isäntämaa Puolan lisäksi ilmakiväärissä kilpailivat Tanska, Norja ja Ruotsi. Joukkueet nimesivät ykkös-, kakkos- ja kolmosampujansa. Ykkönen kohtasi muiden maiden ykköset, kakkonen kakkoset ja kolmonen kolmoset. Kukin kilpailija ampui 4×10 laukausta, ja kymmenen laukauksen jälkeen voitosta sai kaksi pistettä ja tasapelistä yhden.

Joukkueessa ampuivat Riku Koskela (Kankaanpään Ampumaurheilijat), Viivi Kemppi (Myllykosken Ampujat), Essi Heiskanen (Pieksämäen Seudun Ampujat), Markus Suortti (Haminan Ampumaseura) ja Luukas Koota (Esbo Skytteförening). Suomi saavutti kilpailussa yhteensä 45 pistettä jääden pronssia saaneesta Norjan joukkueesta vain kaksi pistettä.

Suomen kilpailu taival alkoi lauantaina ottelulla Ruotsia vastaan. Suomen onnistui saada kilpailun ennakkosuosikilta 10 pistettä jaossa olleista 24 pisteestä. Seuraavaksi Suomea vastaan asettui vahva Puolan joukkue. Puolaa vastaan Suomen pistesaldo oli 8 pistettä.

Sunnuntaina Suomi aloitti päivän ottelulla Tanskaa vastaan. Ottelusta Suomi kahmi 17 pistettä Tanskan 7 vastaan. Viikonlopun päätti erittäin tasaväkinen ottelu Norjaa vastaan: Panoksena oli kilpailun kolmas sija. Ottelu päättyi Norjan voittoon 14-10.

Karsintakilpailun perusteella paikan EYL-finaaliin lunastivat Ruotsi ja Puola. Suomella on paikka finaalissa, koska Suomi isännöi finaalikilpailua tänä vuonna.

Ilmapistoolissa olivat mukana Puolan lisäksi Norja, Liettua, Viro ja Latvia. Ilmapistoolissa voiton vei Puola, ja sen lisäksi finaaliin pääsi Latvia.

EYL:n karsintoja järjestetään pohjoisen alueen lisäksi itäisellä ja läntisellä alueella. Kunkin karsinnan kaksi parasta joukkuetta ilmakivääristä ja ilmapistoolista pääsee EYL:n finaaliin, joka järjestetään Lohjalla sijaitsevassa Kisakallion urheiluopistossa 18.-21. lokakuuta.

Finaalin kahteen lajiin pääsee mukaan myös yksi isäntämaan joukkue. Lisäksi karsintojen paras kolmanneksi sijoittunut joukkue saa paikan finaaliin. Finaalissa on siis kahdeksan joukkuetta kummassakin lajissa.

EYL:n karsintakilpailu (ilmakivääri ja -pistooli)
14.-15.4. Wroclaw, Puola

Kilpailun tulokset täällä.