Changwonin maailmancup: Suomi trapin parikilpailun seitsemäs
25.4.2018 klo 11:49
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Satu Mäkelä-Nummela ja Vili Kopra Changwonissa. (Kuvat: Per-Ole Lindell)

Suomi sijoittui trapin parikilpailussa finaaliuusinnan jälkeen seitsemänneksi, kun ampumaurheilun maailmancup jatkui keskiviikkona Etelä-Korean Changwonissa. Parikilpailu on uusi olympialaji Tokiossa 2020.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden toisen maailmancupin kisatapahtumat jatkuivat keskiviikkona Etelä-Korean Changwonissa. Neljäntenä kisapäivänä oli kaksi suomalaislajia: trapin parikilpailu ja miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls karsinta.

Trapin parikilpailu

Trapin parikilpailu on uusi olympialaji Tokiossa 2020. Vuoden ensimmäisessä maailmancupissa maaliskuussa Meksikossa Suomen pari Vesa Törnroos – Satu Mäkelä-Nummela otti komean voiton ME-finaalituloksella 44. Se ampui maailmanennätyksen myös peruskilpailussa (143), mutta Kuwait (Khaled Al Mudhaf – Sarah Al Hawal) vei sen suomalaisilta ammuttuaan Changwonissa tuloksen 145.

Finaalin ME on edelleen Suomella, sillä Changwonin finaalin voitti Slovakia 1 tuloksellaan 41. Australia oli toinen (38) ja edellä mainittu Kuwait kolmas (29). Slovakian voittajajoukkueessa ampuivat Erik Varga ja Rehak Stefecekova.

Changwonissa Suomen joukkueessa ampuivat Mäkelä-Nummela ja Vili Kopra, jotka edustavat Orimattilan Seudun Urheiluampujia. Suomen peruskilpailun tulos oli 141, jolla se pääsi kolmen muun maan kanssa finaaliuusintaan. Suomi jäi harmittavasti seitsemänneksi (+1), kun uusinnasta kuuden parhaan joukkoon pääsivät Australia (+9), Italia 1 (+8) ja Slovakia 1 (+2).

Mäkelä-Nummela rikkoi peruskilpailussa 72 kiekkoa (23+25+24) ja Kopra 69 (24+22+23).

– No, kisa on nyt käyty ja itselle mukavan hyvä tulos. Ampuminen oli nyt samanlaista kuin ekana kisapäivänä eli tiettyä rauhallisuutta tekemisestä ja osumista nauttien, Mäkelä-Nummela sanoi.

Trapin parikilpailu käynnissä.

Hän harmitteli sitä, ettei Suomi saanut suoraa finaalipaikkaa.

– Pudotusammunta kirpaisee ja vielä enemmän silloin, kun neljästä kolme menee finaaliin. Että miksi just me out? Pelin henki on osu tai ulos. Mukavat fiilikset kuitenkin jäi ja miksipä ei, naisten henkilökohtaisen kilpailun maanantaina voittanut Mäkelä-Nummela sanoi.

Kopra oli samoilla linjoilla Mäkelä-Nummelan kanssa:

– Edellisiin päiviin nähden meni tosi hyvin. Fiilis ihan hyvä, mutta shoot off (uusinta) jäi harmittamaan, hän sanoi.

Miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls karsinta

Karsinnassa olivat suomalaisista mukana Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Cristian Friman (Esbo Skytteförening). Kurjen tulos oli 1161 (polvi 387, makuu 391, pysty 383) ja Frimanin 1145 (379+391+375). Molemmat selvittivät tiensä huomiseen peruskilpailuun.

– Sain tänään tehdä töitä koko rahan edestä. Aamulla oli kohtuullinen tuuli etuoikealta. Se kesti kokeiden ja ensimmäisen sarjan verran. Sen jälkeen oli viheliäät olosuhteet, jotka vetivät viirit vaakaan ison osan ajasta. Koko makuun ja osan pystyä jouduin vetämään ennakoilla, jotka pääosin onnistuivat, ensimmäisessä karsintaerässä ampunut Friman kertoi.

Karsinnan parhaan tuloksen 1178 teki toisessa karsintaerässä ampunut Ranskan Alexis Raynaud. Etelä-Korean Jonghyun Kim tähtäsi samassa erässä 1177 pistettä.

Timo Laitinen ja Marjut Heinonen valmistautuvat viikonlopun skeetin kisoihin.

Changwonissa järjestetään ISSF:n kaikkien lajien 52. MM-kilpailut 31.8.-15.9. Maailmanmestaruuksien lisäksi Changwonissa jaetaan tuolloin ensimmäiset olympiamaapaikat Tokioon 2020.

ISSF:n maailmancup (kivääri, pistooli, haulikko)
20.-30.4. Changwon, Etelä-Korea

Tuloksia ke 25.4.

Trapin parikilpailu: 1) Slovakia 1 41 (141+2), 2) Australia 38 (141+9), 3) Kuwait 1 29 (145/ME), 4) Venäjä 2 26 (143), 5) Italia 1 22 (141+8), 6) Espanja 18 (142), 7) Suomi 141+1. 39 joukkuetta.

Miesten 50m pienoiskivääri 3×40 ls karsinta: Juho Kurki 1161, Cristian Friman 1145. He kilpailevat torstain peruskilpailussa.

Kaikki tulokset täällä.