Joonas Kalliolle isopistoolin pronssia Lapua Eurooppa cupissa
28.4.2018 klo 14:17

Joonas Kallio.

Joonas Kallio sijoittui isopistoolissa hienosti kolmanneksi, kun iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cup alkoi lauantaina Saksan Suhlissa.

Saksan Suhlissa alkoi lauantaina vuoden ensimmäinen 25m iso- ja vakiopistoolin Lapua Eurooppa cup. Kilpailuun osallistuu kaksi suomalaista, Suomussalmen Urheiluampujien Joonas Kallio ja Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie.

Kallio sijoittui hienosti kolmanneksi 575 pisteellään. Voiton vei Ruotsin Mikael Nilsson (579) ja Tanskan Allan Gejl oli toinen (578).

– Viralliset harjoitukset ja koesarjat menivät oikein hyvin, mutta itse kilpailusarjoissa tahtoi fokus välillä kadota. Vähän oli vielä homma hukassa, kun tämä oli vasta kauden avauskisa isopistoolilla. Tuollakin räpeltämisellä mitali ja paikka EC-finaaliin, niin kyllä se silti hyvältä maistuu, Kallio sanoi.

Kallio voitti ilmapistoolin Suomen mestaruuden kolme viikkoa sitten. Nyt toteutui taas yksi kauden tavoitteista, kun hän EC-pronssinsa myötä sai paikan myös Eurooppa cupin finaaliin, joka on Portugalin Lissabonissa 7.-10. lokakuuta.

Talvitie oli isopistoolikilpailussa 17:s tuloksellaan 564.

Vakiopistoolin kilpailu ammutaan sunnuntaina.