Marko Talvitie 16:s GP Pilsenin olympiapistoolissa
4.5.2018 klo 18:24

Tshekin Pilsenissä järjestettävä kansainvälinen ampumaurheilun GP Liberation -kilpailu jatkui perjantaina. Marko Talvitie oli miesten olympiapistoolissa 16:s.

Tshekin Pilsenissä jatkui perjantaina nelipäiväinen kansainvälinen Grand Prix of Liberation -kilpailu, johon osallistuu vajaat kolmekymmentä suomalaista urheiluampujaa. Liberation GP järjestetään nyt jo 49. kerran.

Lehtimäen Ampujien Marko Talvitie sijoittui miesten 25m olympiapistoolissa 16:nneksi. Hänen tuloksensa oli 571 (289+282). Finaaliraja oli 578. Kilpailun voitti Tshekin Martin Strnad (34). Peruskilpailun ykkönen oli tuloksen 588 ampunut Saksan Maxinilian Schenk, joka oli lopulta kuudes.

Joni Stenström (Raseborgs Skyttar) oli eilisen 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailun tavoin paras suomalainen 50m pienoiskiväärin asentokilpailussa (3×40 ls). Hän sijoittui 25:nneksi tuloksellaan 1160 (polvi 384, makuu 394, pysty 382). Cristian Friman (Esbo Skytteförening) oli 28:s samalla tuloksella kuin Stenström. Friman tähtäsi polvelta 391, makuulta 391 ja pystystä 378 pistettä.

Finaaliraja oli kymmenen pistettä korkeampi eli 1170. Yhdysvaltain Matthew Emmons oli peruskisan paras 1183 pisteellään (394+399+390).

Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseuran Annika Sihvonen oli naisten ilmakiväärissä 50:s tuloksellaan 617,2. Kiteen Ampujien Inka Havukaisen 616,8 pistettä oikeuttivat 56. sijaan.

Slovenian Urska Kuharic teki peruskilpailun parhaan tuloksen 626,2 pistettä. Finaaliraja oli 623,3