Ville Koivukangas kovin odotuksin trapin pariin
9.5.2018 klo 10:07
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ville Koivukangas saanee uuden aseen tämän kuun aikana. (Kuvat: Lassi Palo)

Ville Koivukangas vammautui auto-onnettomuudessa viime vuoden tammikuussa. Hän osallistui ensimmäisen kerran para-ampujien trap-leirille, joka järjestettiin tällä viikolla Orimattilassa.

Ville Koivukangas kuuntelee valmentaja Pekka Maunulan vinkkejä.

– Viime vuosi oli hankala, koska selkäni toipui onnettomuudesta, ja kivut olivat kovat. Vammautumisestani huolimatta ammuin viime vuonna noin 4000 laukausta, tänä vuonna niitä on kertynyt viitisensataa, Koivukangas, 28, kertoi aurinkoisella Orimattilan radalla tiistaina.

Koivukangas on nyt hankkimassa omaa ”kunnon rata-asetta”, jotta harrastus pääsisi kunnolla vauhtiin.

– Olen harrastanut metsästystä ja ampumahiihtoa sekä ampunut ilmakiväärillä. Nyt olen ekaa kertaa tällä leirillä, koska haluan päästä todella kiekon ampumisen pariin. Nyt on kovat odotukset, ja aion panostaa tähän talvihorroksen jälkeen tosissaan! Saan uuden aseen todennäköisesti toukokuun aikana.

Koivukangas asuu perheineen Turussa ja on juuri liittynyt Salon Seudun Ampujiin. Hän pelasi pyörätuolikoripalloa Salon Vilppaassa ja voitti kauden päätteeksi SM-kultaa.

– Kaksi hyvää harrastusta täydentää elämää. En ole enää työelämässä, vaan tapaturmaeläkkeellä, Koivukangas kertoi.

Vesa Järvisen tavoitteena ovat syksyn MM-kisat Lonatossa.

Orimattilan-leirille osallistui myös Trap-73:n Vesa Järvinen, joka paukutti viime vuonna paratrapin maailmancupissa peruskilpailun ME-tuloksen 118 ja sijoittui finaalissa kolmanneksi. Nyt kauden päätavoitteena ovat lokakuussa Italian Lonatossa järjestettävät IPC:n MM-kilpailut.

– Ammunta sujuu juuri nyt paremmin kuin koskaan. Olin huhtikuussa Lonatossa, jossa ammuin viikon aikana hyvissä olosuhteissa 40 sarjaa, hän kertoi.

– Ilman muuta haluan MM-Lonatoon. Aikaa on, ja ehdin harjoitella. Minulla on kymmenisen starttia ennen MM-kisoja, seuraavaksi Polar GP, Järvinen sanoi. Hän avasi kautensa viikonloppuna Mäntsälän GP:ssä, jossa hänen tuloksensa oli 107.

– Eka päivä ei mennyt hyvin, mutta toisena päivänä ammuin tuloksen 47/50.

Para-ampujien vuoden ensimmäiselle trap-leirille Orimattilan ampumaradalla osallistuu seitsemän urheiluampujaa: Vesa Järvinen (Trap-73), Timo Vapola (KP-V), Pasi Saarinen (OSU), Juha Myllymäki (KP-V), Kai Hyvärinen (OSU), Pentti Kumpulainen (KEUA) ja Ville Koivukangas (SaSA). Valmentajina toimivat Pekka Maunula ja Heikki Romppanen.

Leiri päättyy tänään keskiviikkona.