Kivääriampujat antavat MM-näyttöjä Hannoverissa
10.5.2018 klo 21:38
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Cristian Friman oli kolmas poikien ilmakiväärissä.

Saksan Hannoverissa on käynnissä kansainvälinen ISCH-kilpailu, johon osallistuu suomalaisia kivääriampujia. ISCH eli International Shooting Competitions of Hannover on myös näyttökilpailu elo-syyskuussa järjestettäviin ISSF:n kaikkien lajien MM-kisoihin. Ne ovat Etelä-Korean Changwonissa 31.8.-15.9.

Cristian Friman (Esbo Skytteförening) sijoittui torstaina poikien ilmakiväärissä kolmanneksi. Hänen peruskilpailunsa tulos oli 620,3. Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening) pääsi myös finaaliin ammuttuaan peruskilpailussa 619,4 pistettä. Hän sijoittui finaalissa kahdeksanneksi.

Miesten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailussa Joni Stenströmin (Raseborgs Skyttar) peruskilpailun tulos oli 1168. Finaalissa hän oli lopulta seitsemäs.

Junioreiden ilmakiväärin parikilpailussa Suomi 2 pääsi finaaliin, jossa se sijoittui viidenneksi. Joukkueessa ampuivat Sebastian Långström ja Henna Viljanen, molemmat Kyrkslätt Skytteföreningenin urheilijoita. Peruskisassa heidän tuloksensa oli 826,2 (414,9+411,3). Suomi 1 (Cristian Friman ja Marianne Palo) oli yhdeksäs 820,0 pisteellään.

Keskiviikkona ammuttiin naisten 50m pienoiskiväärin 3×40 ls kilpailu, jossa Annika Sihvonen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura) sijoittui toiseksi ja Emmi Hyrkäs (Simpeleen Hahlo) kuudenneksi. Heidän peruskilpailunsa tulokset olivat 1157 ja 1157. Sihvonen teki viime viikonvaihteessa lajin uuden SE:n 1170.

Finaalissa Sihvonen tähtäsi 451,6 pistettä ja hävisi voittajalle, Intian Lajjakumari Gauswamille 0,2 pistettä.

Torstaina he kilpailivat 50m pienoiskiväärin makuuasennon kilpailussa, jossa Sihvosen tulos oli 621,9 ja Hyrkäksen 618,2. Pauliina Frilander-Soinin (Pieksämäen Seudun Ampujat) tulos oli 618,6.

ISCH päättyy sunnuntaina. Kaikki tulokset löytyvät täältä.