Satu Mäkelä-Nummela teki SE:n trapissa
13.5.2018 klo 21:33

Satu Mäkelä-Nummela (arkistokuva).

Satu Mäkelä-Nummelan erinomainen vire jatkuu, sillä hän teki Tshekin Brnossa naisten trapin uuden Suomen ennätyksen. SE kirjataan nyt numeroin 121.

Tshekin Brnossa järjestettiin viikonvaihteessa haulikkolajien kansainvälinen Miroslav Bednarik Memorial -kilpailu, johon osallistui myös suomalaisia urheiluampujia niin trapissa kuin skeetissäkin.

Orimattilan Seudun Urheiluampujien Satu Mäkelä-Nummela teki Brnossa naisten trapin uuden Suomen ennätyksen 121 (23+25+25+24+24). Se oli peruskilpailun paras tulos. Mäkelä-Nummela sijoittui finaalissa neljänneksi.

Voiton vei Slovakian Rehak Stefecekova, ja toiseksi sijoittui Noora Antikainen (OSU). Sibbo Skyttegillen Mopsi Veromaa oli kolmas. Antikaisen peruskisan tulos oli 115 ja Veromaan 108.

Entinen SE oli myös Mäkelä-Nummelan nimissä. Hän kohensi helmikuussa Dohassa tekemäänsä ennätystä nyt kolmella kiekolla. Mäkelä-Nummela on ollut koko alkuvuoden ajan erinomaisessa vireessä, sillä Meksikon maailmancupissa hän voitti trapin parikilpailun Vesa Törnroosin kanssa ja Etelä-Korean maailmancupissa hän oli henkilökohtaisen kisan ykkönen.

Brnon poikien trapissa OSU:n Matias Koivu rikkoi peruskilpailussa 116 kiekkoa ja sijoittui finaalissa toiseksi. Saman seuran Patrik Nummelan peruskisan tulos oli 114 ja finaalissa sijoitus kuudes.

Miesten trapissa Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys) oli parhaana suomalaisena 14:s (117).

Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen sijoittui miesten skeetissä seitsemänneksi.

– Kilpailu oli kovatasoinen, ja sain itsekin lopulta maistaa sitä kovaa tasoa. Tein peruskilpailussa hyvän tuloksen 119, joka on myös EM- ja MM-kisojen tulosraja. Sain nyt siis toisena viikonloppuna peräkkäin näyttökisassa arvokisojen tulosrajan rikki, Takanen sanoi.

Hän pääsi uusimaan viimeisestä finaalipaikasta, mutta putosi ensimmäisenä finaalista. Ala-Hämeen Ampujien Timi Vallioniemi oli kymmenes (118) ja Sibbo Skyttegillen Oskari Kössi 20:s (112).