SAL: ”Ampumaharrastuksen perusedellytyksiä ei saa vaarantaa uudessa aselaissa”
17.5.2018 klo 11:08
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Sisäministeriöltä on saatu kauan odotettu lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi ampuma-aselain, vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta annetun lain ja asevelvollisuuslain 97 §:n muuttamisesta.

Lausunnon määräaika on 1. kesäkuuta.

Liittohallitus keskusteli aselakiesityksestä eilisillan kokouksessaan. Keskeisenä näkemyksenä on, että tässä yhteydessä aselakiin ei pitäisi tehdä muita kiristyksiä kuin ainoastaan direktiivin vaatimia. Ampumaharrastuksen perusedellytyksiä ei saisi vaarantaa eikä lajin harrastamisen aloittamismahdollisuuksia hankaloittaa.

Sisäministeriön poliisiosaston järjestää keskustelu- ja kuulemistilaisuuden asedirektiivin kansallisesta täytäntöönpanosta maanantaina 21. toukokuuta. Tilaisuuteen osallistuvat Ampumaurheiluliitosta Mikko Taussi ja Jaakko Hyvätti.