Maltan maailmancup päättyi: Suomi trapin parikilpailun 11:s ja 29:s
14.6.2018 klo 18:46
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Maltan Sggiewissä järjestetty haulikkolajien maailmancup päättyi torstaina Suomi 1:n 11. sijaan trapin parikilpailussa. Se jäi vain kiekon päähän finaaliuusinnasta. Suomi 2 sijoittui 29:nneksi.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) maailmancup päättyi torstaina Maltan Siggiewissä. Viimeinen laji oli trapin parikilpailu, joka on uusi olympialaji Tokiossa 2020.

Suomi 1:ssä ampuivat Jukka Laakso ja Satu Mäkelä-Nummela, jotka edustavat Orimattilan Seudun Urheiluampujia. Sen tulos oli 129. Laakson tulos oli 62 (22+22+18) ja Mäkelä-Nummelan 67 (20+24+23). Suomi 1 sijoittui 11:nneksi, kun finaaliuusintaan pääsi kiekkoa paremmalla tuloksella eli 130:lla. Viiden joukkueen uusinnassa oli jaossa kaksi paikkaa kuuden parhaan finaaliin.

Suomi 2 rikkoi 119 kiekkoa ja sijoittui 29:nneksi. Sen ampujat olivat Sibbo Skyttegillen Mirka Kyyrönen ja Mopsi Veromaa. Kyyrönen rikkoi 58 kiekkoa (18+22+18) ja Veromaa 61 kiekkoa (20+19+22).

Näin suomalaiset kommentoivat suorituksiaan:

Laakso: ”Alku oli olosuhteisiin nähden ookoo, vaikka pari kertaa tuli ammuttua ohi kiekon viiveen takia. Kolmas sarja oli jo katastrofi. Puuskittainen tuuli heilutti miestä, ja siihen päälle turhautuminen mikrofoneihin, niin hei hei finaali vaan. Otan täysin omaan piikkiin sen, että emme päässeet Sadun kanssa finaaliin.”

Mäkelä-Nummela: ”Se oli taas pienestä kiinni, ja monta joukkuetta oli lähellä toisiaan. Kyllä, kiekon päässä finaaliuusinnasta, ja kuka tahansa olisi sen voinut ampua. Ei kuitenkaan jossitella, sillä se tulos on ammuttava just siinä. Harmittaa, että hätiköin ekassa sarjassa.

Kaksi viimeistä sarjaa oli samanlaista ammuntaa kuin tiistain henkilökohtaisessa kilpailussa. Ammuin kilpailun aikana kuusi tai seitsemän tuplaa eli ykkösen varassa oltiin. Kilpailun aikana tuuli reippaasti, ja se oli puuskittaista ja vaikutti varmasti tuloksiin. 22-23:n vauhdilla olisi pärjätty, mutta jos ei osu, niin ei osu.

Ne olivat nyt tällaiset karkelot tällä kertaa. Tämä maailmancup meni ihan ookoo enkä ole pettynyt (Mäkelä-Nummela voitti naisten trapin tiistaina).”

Kyyrönen: ”Keli olo samanlainen kuin eilen eli tuulinen. Miehessä vika, kun ei kiekkoon osu.”

Veromaa: ”Pääsimme tänään kokeilemaan samanlaista tuulta kuin pojat jo eilen kokeilivat. Hiki ei päässyt tulemaan tuulessa, ja muutamia onnenkantamoisiakin osui ainakin omien kiekkojen linjalle. Melko tasaisia sarjoja taas ilman niitä hirmuhyviä. Lisää treeniä vaan! Maltan lämmöt ja tuulet on nyt nähty ja huomenna kotimatkalle.”

Italia 2 oli peruskilpailun paras (139). Siggiewin finaalin voitti Slovakia 1 tuloksellaan 42. Italia 2 oli toinen (39) ja Italia 1 kolmas (31). Slovakian voittajajoukkueessa ampuivat Erik Varga ja Zuzana Rehak Stefecekova.

Vuoden ensimmäisessä maailmancupissa maaliskuussa Meksikossa Suomen pari Vesa Törnroos – Satu Mäkelä-Nummela voitti ME-finaalituloksella 44. Se ampui maailmanennätyksen myös peruskilpailussa (143), mutta Kuwait vei sen suomalaisilta ammuttuaan huhtikuussa Changwonin maailmancupissa tuloksen 145.

Suomi (Vili Kopra – Satu Mäkelä-Nummela) pääsi Changwonissa finaaliuusintaan (141) ja sijoittui lopulta seitsemänneksi.

Ensimmäiset olympiamaapaikat ovat jaossa Etelä-Korean Changwonissa ensi syksynä eli 31.8.-14.9. järjestettävissä ISSF:n kaikkien lajien MM-kilpailuissa. Jaossa on neljä paikkaa jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa eli 48 paikkaa. Parikilpailuissa on jaossa paikat kunkin lajin kahdelle parhaalle (ilmakivääri, ilmapistooli, trap).

Vuoden viimeinen ISSF:n maailmancup (haulikkolajit) järjestetään Yhdysvaltain Tucsonissa 9.-19. heinäkuuta.

ISSF:n maailmancup (haulikko)
5.-15.6. Siggiewi, Malta

Tuloksia to 14.6.

Trapin parikilpailu: 1) Slovakia 1 42 (132), 2) Italia 2 39 (139), 3) Italia 1 31 (130/uusinta 3), 4) Espanja 1 25 (137), 5) Espanja 2 19 (132), 6) Slovakia 2 16 (130/2), 7) Iso-Britannia 2 130/1, 8) Kazakstan 2 130/1, 9) Portugal 130/1, 10) Ranska 2 129, 11) Suomi 1 129, … 29) Suomi 2 119. 39 joukkuetta.

Kaikki tulokset löydät täältä.