Viivi Kempin paikka nuorten olympialaisiin varmistui
15.6.2018 klo 11:20
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Viivi Kemppi kuvattuna ilma-aseiden EM-kilpailuissa Unkarissa. (Kuva: Lassi Palo)

Viivi Kempin paikka lokakuussa Buenos Airesissa järjestettäviin nuorten olympialaisiin varmistui perjantaina. Olympiakomitea julkaisi valintajärjestelmän, ja 15. elokuuta valittavaan joukkueeseen nimetään kaikki henkilökohtaisen paikan saaneet urheilijat.

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö on julkistanut valintajärjestelmän ensi syksynä Argentiinassa järjestettäviin nuorten kesäolympialaisiin (Youth Olympic Games, YOG).

YOG-kisojen valinnat perustuvat kansainvälisiin lajikohtaisiin kriteereihin ja huippu-urheiluyksikön omiin valintakriteereihin.

– Valintoja valmistellaan yhteistyössä lajiliittojen kanssa. Valitsemme kisoihin ensisijaisesti ne urheilijat, jotka ovat saavuttaneet henkilökohtaisen paikan tai maakohtaisen kiintiöpaikan kisoihin. Lajeissa, joissa saavutetaan muu maakohtainen kiintiöpaikka, huippu-urheiluyksikkö valitsee harkinnan mukaan edustajat kisoihin, huippu-urheiluyksikön kisakokonaisuudesta vastaava johtaja Leena Paavolainen sanoo.

Myllykosken Ampujia edustava kivääriampuja Viivi Kemppi ampui Suomelle maapaikan tyttöjen ilmakiväärissä Bakussa heinäkuussa 2017.

– Olen hyvillä mielin tietysti, ja nyt jo jännittää, Kemppi sanoi perjantaina saatuaan onnitteluviestin Olympiakomitealta.

– Odotan hyvää kilpailua sekä tutustumista uusiin kavereihin ja paikkoihin. Siellä on kovia kilpakumppaneita. Lähden Buenos Airesiin tekemään parhaani. Tulevien kuukausien aikana harjoittelen hyvin niin kuin aina ennenkin.

Buenos Airesin YOG-kisoihin lähtevän joukkueen viimeistely- ja tiimileiri pidetään 20.-23. syyskuuta Kuortaneen urheiluopistolla. Kemppi voi juhlia siellä syntymäpäiväänsä, sillä hän täyttää kuusitoista vuotta 20. syyskuuta.

Vuoden 2018 nuorten kesäolympialaiset pidetään Argentiinassa Buenos Airesissa 6.-18. lokakuuta. Kisoissa kilpaillaan 32 lajissa, ja kisoihin odotetaan 4000 urheilijaa yli 200 maasta. Tämän vuoden kisoihin voivat osallistua lajista riippuen 15-18-vuotiaat urheilijat.

Paavolainen arvioi, että Suomen joukkueen koko on 25-30 urheilijaa 8-10 lajissa. Suomen joukkueen valintapäivä on 15. elokuuta.

Paavolaisen mukaan odotettavissa on upea urheilutapahtuma ja unohtumaton kokemus nuorille urheilijoille.

– Kilpailutapahtumien ohella nuorten olympialaisissa on laaja urheilijaksi kasvamisen ohjelma, johon kaikki kisoissa olevat urheilijat osallistuvat. Kisat korostavat erinomaisella tavalla urheilun monipuolisia ulottuvuuksia, sosiaalisuutta ja yhteisöllisyyttä huipputason kilpailutapahtumien lisäksi.

– YOG-kisat ovat tärkeä osa huippu-urheiluyksikön lajien kehittämis- ja tukikokonaisuutta, ja näiden kisojen kautta tuetaan potentiaalisimpien nuorten urheilijoiden matkaa kohti olympialaisia ja muita aikuisten arvokilpailuja, Paavolainen sanoo.