Suomella viiden mitalin päivä Lapua Eurooppa cupissa
30.6.2018 klo 14:16

Joonas Kallio tyytyväisenä uuden ennätyksensä jälkeen. (Kuvat: Lassi Palo)

Suomalaisilla ampumaurheilijoilla oli hieno päivä 25/300m Lapua Eurooppa cupissa lauantaina, sillä he voittivat kaikkiaan viisi mitalia. Juho Autio oli toinen ja Juho Kurki kolmas miesten 300m kiväärin asentokilpailussa. Suomi voitti kaksi joukkuekilpailua. Joonas Kallio teki ennätyksensä isopistoolissa ja sijoittui toiseksi.

Juho Autio oli toinen 300m kiväärin asentokilpailussa.

Hollolan Hälvälän ampumaradalla jatkui lauantaina Lapua Eurooppa cup, jossa kilpaillaan 25m iso- ja vakiopistoolissa sekä 300m kiväärilajeissa. Osanottajia on kolmestatoista maasta. Kilpailu päättyy huomenna sunnuntaina.

Tänään ratkottiin paremmuudet miesten 300m kiväärin 3×40 ls kilpailussa ja 25m isopistoolissa.

Oulun Metsästys- ja Ampumaseuraa edustava Juho Autio oli paras suomalainen miesten 300m kiväärin 3×40 ls kilpailussa. Hän oli toinen tuloksellaan 1149 (polvi 390, makuu 391, pysty 368), kun voiton vei Unkarin kokenut Peter Sidi. Hänen voittotuloksensa oli pisteen parempi eli 1150.

– Olipa työntäyteinen päivä tänään! Tuuli oli ihan mahdoton, Autio sanoi kisan jälkeen.

– Polvi oli hyvä tänään, makuun lopussa en pysynyt enää kelissä mukana. Pysty olikin sitten selviytymistä tuulen kanssa, Autio summasi kilpailunsa.

Eilen vakiokiväärissä kolmanneksi sijoittunut Juho Kurki (Kankaanpään Ampumaurheilijat) oli myös tänään kolmas, kun hän paukutti tuloksen 1146 (380+390+376).

– Oli tosi paha keli tänään. Tulos oli siihen nähden ihan ookoo, hän sanoi.

Suomen voittoisa kiväärijoukkue: Juho Autio (vas.), Antti Puhakka ja Juho Kurki.

Suomalaisten hyvää panosta täydensi kuudenneksi sijoittunut Antti Puhakka, jonka tulos oli 1142 (379+390+373). Hän edustaa Haminan Ampumaseuraa. Suomi voitti joukkuekilpailun 31 pisteen erolla Norjaan.

Suomen miehet voittivat myös makuun joukkuekisan, joka käytiin pitkän päivän päätteeksi. Joukkueessa ampui Aution ja Kurjen lisäksi Juha Rutonen.

Suomussalmen Urheiluampujia edustava Joonas Kallio teki isopistoolissa ennätyksensä 582 ja sijoittui hienosti toiseksi.

– Maaginen 580:n raja meni vihdoin rikki, ja iso apina lähti pois hartioilta. Nyt ei ole enää epäselvyyttä siitä, kuuluuko kasikympin kerhoon vai ei, Kallio naurahti kisan jälkeen.

Kallion entinen ennätys 579 ehti vanheta vain muutaman päivän, sillä hän teki sen kolme päivää sitten sotilaiden PM-kilpailuissa.

Lapua Eurooppa cupin isopistoolin voitti Ranskan Clement Bessaguet, jonka voittotulos oli 583. Viron Peeter Olesk oli kolmas samalla tuloksella kuin Kallio. ”Napakympit” ratkaisivat, ja ne olivat Kallion eduksi 21-16.

Syyskuussa järjestettäviin Etelä-Korean MM-kisoihin jo nimetyn Teemu Lahden ase hajosi kesken kilpailun.

– Se hajosi pikaosan kolmannessa sarjassa, ja kisa kaatui siihen. Oli kiva ampua, mutta nyt oli teknisiä ongelmia, tuloksen 561 paukuttanut Lahti harmitteli. Hän oli kisassa 21:s.

Lapua Eurooppa cupin päätöspäivänä ammutaan miesten ja naisten 300m kiväärin makuuasennon kilpailu ja vakiopistoolin kisa.

Lapua Eurooppa cup 25/300m
29.6.-1.7. Hollola

Tuloksia la 30.6.

Miesten 300m kivääri 3×40 ls: 1) Peter Sidi Unkari 1150, 2) Juho Autio Suomi 1149, 3) Juho Kurki Suomi 1146, … 6) Antti Puhakka 1142, … 12) Antti Kajan 1116. Juha Rutonen DNF.
Joukkuekilpailu: 1) Suomi 3437, 2) Norja 3406, 3) Ranska 3357, 4) Viro 3308.

Miesten 300m kivääri, makuun joukkuekilpailu: 1) Suomi 1747 (Autio, Juha Rutonen, Kurki), 2) Norja 1736, 3) Ranska 1729.

Miesten 25m isopistooli: 1) Clement Bessaguet Ranska 583, 2) Joonas Kallio Suomi 582/21x, 3) Peeter Olesk Viro 582/16x, … 6) Jorma Jäntti 577, … 8) Marko Talvitie 576, … 16) Antti Jokinen 568, … 21) Teemu Lahti 561, 22) Jan Parhiala 560, 23) Aleksi Pirttimäki 557, 24) Otto Suuronen 552.

Naisten 300m kivääri, makuun joukkuekilpailu: 1) Ranska 1727, 2) Viro 1711, 3) Norja 1710, 4) Suomi 1699.