Aleksi Leppä, Juho Autio, Satu Korhola ja Cristian Friman juhlivat 300 metrin kiväärin SM-kisoissa
14.7.2018 klo 19:59
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

300 metrin kiväärin SM-kilpailuiden toisen päivän menestyjiä Hollolassa olivat Aleksi Leppä, Juho Autio ja Satu Korhola sekä M20-sarjassa Cristian Friman.

Miesten 60 laukauksen makuukilpailussa OMAS:n Juho Autio vei voiton tuloksella 594 ennen Juha Rutosta (593) ja Juho Kurkea (592).

– Hyvä perussuoritus riitti tänään mestaruuteen, Autio tuumi.

Naisten vastaavan kilpailun voitti MA:n Satu Korhola tuloksella 585. Hän ampui kilpailun laina-aseella, koska hänellä ei vielä ole omaa.

– Malli oli onneksi tuttu, joten ase tuntui hyvältä. Harmittavasti tuli kuitenkin sähellettyä sen verran, että kohdistusaika meni kortille ja kilpailun ensimmäinen sarja meni niin sanotusti harjoittelun piikkiin, 92. Ekan sarjan jälkeen homma alkoi luistaa ja ase oli tarkka, keli hyvä ja tekeminen ok. Loput sarjat 100, 98, 97, 99 ja 99, Korhola summasi.

Miesten vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailun voitti Aleksi Leppä pistein 579 (190+196+193) ennen Juha Rutosta (575) ja Juho Kurkea (574)

– Pitää olla tyytyväinen, ensimmäinen henkilökohtainen Suomen mestaruus 300 metrin lajeissa. Polvi lähti vähän huonosti, makuu oli ihan kohtuullista ammuntaa. Pysty kulki tänään hyvin ja oli helppo ampua. Kokonaisuudessaan pitää olla tyytyväinen tulokseen ja sijoitukseen, Leppä sanoi.

M20-sarjassa Cristian Friman voitti 60 laukauksen makuukilpailun tuloksella 588 ja vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailun tuloksella 574

– Makuuammunta sujui kutakuinkin hyvin: kymppejä tuli riittävästi ja ysit olivat todella lähellä kymppiä. Olen tyytyväinen tulokseen enkä voi moittia mitään. Kolmiasentokisa meni hämmästyttävän hyvin, mutta kuin liipaisuvastus on noin 1,7 kg ja olen tottunut ampumaan kivääreillä, joissa se on noin 60-100 grammaa nii pystyssä se aiheutti pieniä ongelmia. Muuten sujui hyvin omasta mielestä, Friman sanoi.

Tulokset-pe-la

(Kuvat: Petri Pihlaja)