Oskari Kössi yhdeksäs maailmancupissa Tucsonissa
14.7.2018 klo 01:10
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomen skeet-miehet onnistuivat joukolla hyvin maailmancupissa Tucsonissa, vaikka finaalipaikat jäivät tällä kertaa saamatta. Parhaiten 125 kiekkoa ampui Oskari Kössi, joka oli tuloksella 121 yhdeksäs. Timo Laitinen oli yhtä kiekkoa huonommalla tuloksella 12:s ja Tommi Takanen 16:s (119).

Kössi jäi lopulta vain yhden kiekon päähän finaalista. Hän aloitti kilpailun mainiosti, kun ensimmäisestä 50 kiekosta saldo oli 50 rikottua. Toisena päivänä kolmas sarja toi tuloksen 23, kaksi viimeistä 24 kumpikin.

– Ei pysty pukemaan sanoiksi mitään järkevää, Kössi muotoili pettyneenä ja harmissaan.

 

Laitiselle kilpailu jätti iloisemmat mietteet:

– Parasta ammuntaa tällä kaudella, muttei vieläkään sitä mitä hain. Ei kun uutta matoa koukkuun SM-kisoissa ensi viikonloppuna, Laitinen sanoi.

Tommi Takasen haasteet olivat alussa, kun alku toi tuloksen 23+23. Toinen päivä sujui.

– Eka päivänä tuli pari huonoa hetkeä, milloin en saanut pidettyä päätä kasassa. Toka päivänä ammuin sillä tasolla millä pitääkin. Lopputuloksissa kun pääsee top20-joukkoon, niin voi olla sillä tavoin tyytyväinen, kun rankingpongoja tulevia kisoja varten tulee mukavasti. Muuten harmittaa, että oltiin jälleen kerran lähellä mutta ei kuitenkaan perillä, Takanen sanoi.

Peruskilpailun kärkikaksikko oli Etelä-Korean Jonguin Lee ja Italian Giancarlo Tazza tuloksella 123. Lee vei myös finaalin voiton ennen Tazzaa ja Ruotsin Stefan Nilssonia.

Haulikkolajien maailmancup jatkuu välipäivän jälkeen trapilla.

Tuloksia:

Tucson, Yhdysvallat:

Haulikkolajien maailmancup:

Miesten skeet, 125/125 kiekkoa: 1) Jonguin Lee Etelä-Korea 123 (+4), 2) Giancarlo Tazza Italia 123 (+3), 3) Stefan Nilsson Ruotsi 122 (+18), 4) Jörgen Engen Norja 122 (+17), 5) Marcus Svensson Ruotsi 122 (+11), 6) Frank Thompson USA 122 (+3) ,…Oskari Kössi Suomi 121,…Timo Laitinen Suomi 120,…Tommi Takanen Suomi 119.

Tulokset