Upea trap-päivä Tucsonissa: Salmi voitti, Antikainen neljäs
16.7.2018 klo 23:11
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaisnaisilla oli upea trap-päivä haulikkolajien maailmancupissa Yhdysvaltain Tucsonissa: Marika Salmi otti uransa ensimmäisen maailmancup-voiton ja Noora Antikainen oli neljäs.

Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustava Salmi ampui finaalissa voitosta Espanjan Fatima Galvezia vastaan uusinnassa asti, kun molemmat ampuivat tuloksen 41. Salmi vei uusinnan ja sai tuulettaa voittoa. Tätä ennen hänen paras sijoituksensa oli viides sija vuodelta 2012 Lontoon maailmancupista.

– Ihan uskomattomalta tuntuu kaiken kaikkiaan! Pää on aivan tyhjä ja naurattaa vaan. Radat olivat haastavat, joka näkyi tulostasossakin, ja voitto tuntuu vielä makeammalta uusinnan kautta. Uusinnassa olen yleensä aina ollut putoaja, joten siinä kohtaa en ajatellut oikeastaan mitään, 30-vuotias Salmi sanoi.

Salmi oli peruskilpailussa kuudes tuloksella 105

– Peruskisa oli rämpimistä ja vaikeaa, enkä olisi ikinä uskonut että tuollaisella tuloksella on mukana finaalissa. Oli varmasti historiallinen tapahtuma, kun kaksi suomalaisnaista oli samassa finaalissa, Salmi sanoi.

Antikaiselle finaalipaikka trapissa oli maailmancupissa ensimmäinen. Kaksoistrapissa hänellä on yksi maailmancup-voitto vuodelta 2004.

– Oli kyllä mahtavaa päästä finaaliin, se oli jo yksi voitto itselleni. Todella erilaiset radat, mutta kaikille samat. Finaalissa ehkä turhaan hätäilin, vaikea sanoa. Jännitti aika lailla, Antikainen sanoi.

Antikainen oli peruskilpailun kolmas tuloksella 108 ja Salmi kuudes uusittuaan viidennestä sijasta tuloksella 105. Peruskilpailun kärkipaikalla oli San Marinon Alessandra Perilli, joka rikkoi 113 kiekkoa.

Satu Mäkelä-Nummela oli tällä kertaa yhdeksäs. Tällä kaudella kaksi maailmancupin osakilpailua voittanut nainen ei tuloksen 101 (23+18+22+18+20) tuoneesta kilpailustaan keksinyt äkkiseltään mitään hyvää.

– Tästä reissusta ei jäänyt kyllä mitään kerrottavaa, kyllä tulos kertoo kaiken. Harjoituksissakaan en päässyt muottiin, tuntui ampuma-asennon tekeminenkin vääntämiseltä. Ei pätkääkään mitään hyvää ampumisessa, milloin huiskasi käsillä ja milloin huudosta perään. Kiekot kulkivat vikkelään ja oli tiukat ”kurvit”. Mulla oli nuottikansio täysin sekaisin. Toivottavasti ”pohjamaa” käännettiin tässä kisassa, Mäkelä-Nummela suomi itseään.

Kyyrönen miesten trapissa yhdeksäntenä avauspäivän jälkeen

Maanantaina alkaneessa miesten trapissa Mirka Kyyrönen on suomalaiskolmikon parhaana ensimmäisen päivän 50/125 kiekon jälkeen yhdeksäntenä tuloksella 46. Italian Erminio Frasca johtaa rikottuaan ainoana kaikki 50 kiekkoa. Mika Myllylä on 18:ntena tuloksella 45 ja Eemil Pirttisalo 33:ntena (42).

Tuloksia:

Tucson, Yhdysvallat:

Haulikkolajien maailmancup:

Trap:

Naiset, peruskilpailu 125 kiekkoa: 1) Alessandra Perilli San Marino 113, 2) Fatima Galvez Espanja 110, 3) Noora Antikainen Suomi 108, 4) Melanie Couzy Ranska 106, 5) Yukie Nakayama Japani 105(+2), 6) Marika Salmi Suomi 105(+1),…9) Satu Mäkelä-Nummela Suomi 101.

Finaali: 1) Marika Salmi Suomi 41(+2), 2) Fatima Galvez Espanja 41(+1), 3) Melanie Couzy Ranska 31, 4) Noora Antikainen Suomi 25, 5) Alessandra Perilli San Marino 21, 6) Yukie Nakayama Japani 17.

 

Naisten trapin finaali

Naisten trapin peruskilpailun tulokset (125 kiekkoa):

Miesten trapin peruskilpailun tilannetta