Ala-Hämeen ampujat SM-skeetissä kaksoisvoittoon, Hämäläinen naisten ykkönen
22.7.2018 klo 21:06
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ala-Hämeen ampujien Eetu Kallioinen ja Timi Vallioniemi ottivat kaksoisvoiton miesten SM-skeetissä Lopella. Naisten kilpailun voitti SSG:n Heidi Hämäläinen.

Miesten peruskilpailun ykkönen oli lopulta kolmanneksi sijoittunut Janne Himanka tuloksella 123. Kallioinen selvisi peruskilpailusta finaaliin vasta uusinnan kautta, mutta finaalissa tuloksella 53 tuli mestaruus.

– Jännittävä ja mielenkiintoinen kilpailupäivä. Peruskilpailu oli kauden paras tulos, siihen voi olla tyytyväinen. Mahdollisuudet olisivat olleet parempaan, mutta olen tyytyväinen. Ratkojen kautta finaaliin ja finaalissa tiukka nousu. Sitten pääsi tuolla tavalla käymään, Kallioinen kertasi hymyillen.

Kallioiselle, 20, miesten mestaruus oli uran ensimmäinen.

Miltä aikuisten SM-kulta maistuu?

– Rehellisesti sanottuna en osaa vielä sanoa. Vähän on sellainen olo, ettei oikein tiedä, miltä tuntuu. Hyvältä tietenkin, se on kova juttu, että junnuna voittaa yleisen sarjan Suomen mestaruuden, Kallioinen mietiskeli.

Vallioniemi ampui peruskilpailussa 122 ja finaalissa 52.

– Peruskisa sujui hyvin ja voitettujen sijoitusratkojen jälkeen riitti kovatasoisessa kisassa toiseen sijaan. Kuntopiikin ajoitus osui hyvin kotimaan tärkeimpään kisaan. Finaaliin lähdin kovalla tahdolla, sillä viime vuonnakin saavutin finaalipaikan, mutta ammunta ei riittänyt mitaleille. Tällä kertaa finaali lähti paremmin käyntiin, mutta ei riittänyt kuitenkaan voittoon asti, mutta parempi voitti. Hienoa että omalle seuralle tuli kaksoisvoitto, Vallioniemi iloitsi.

Naisten kilpailussa RSA:n Niina Aaltonen oli peruskilpailun ykkönen tuloksella 111, mutta jäi finaalissa kuudenneksi. Hämäläinen ampui peruskilpailussa 107 ja finaalissa 48. Hopean vienyt Katja Poutanen ampui peruskilpailussa 110 ja finaalissa 46. Jaana Grahn otti pronssin.

Hämäläiselle mestaruus oli naisten sarjassa ensimmäinen, edelliset kaksi vuotta hän oli ollut hopealla.

– Olikin jo aika voittaa. Olen todella tyytyväinen ja iloinen lopputuloksesta, vaikka tuloksellisesti ei ollut mitään parasta tekemistä. Eilinen päivä oli ihan hyvää tekemistä mutta tänään yritin peruskilpailussa ihan liikaa. Finaalissa sain itseni jotenkin edes kasaan ja se riitti tänään, hän iloitsi.

(Kuvat: Ismo Soukola)

Tulokset:

Loppi,

Skeetin SM-kilpailut

Miehet: 1) Eetu Kallioinen A-HA 121/(02)+53, 2) Timi Vallioniemi A-HA 122/(14)+52, 3) Janne Himanka L-HA 123+43, 4) Oskari Kössi SSG 122/(13+18)+33, 5) Lari Pesonen IEM 122/(13+17)+22, 6) Samuli Ahokas A-HA 122/(05)+14.

Joukkuekilpailu: 1) SSG (Simo Väätäinen, Oskari Kössi, Lauri Leskinen) 362, 2) A-HA2 (Samuli Ahokas, Eetu Kallioinen, Aleksi Ahokas) 360, 3) L-HA (Vesa Pietarila, Tomi Aspholm, Janne Himanka) 360.

Naiset: 1) Heidi Hämäläinen SSG 107+48, 2) Katja Poutanen HyMa 110/(04)+46, 3) Jaana Grahn L-HA 109+37, 4) Jenna Kössi SSG 110/(03)+27, 5) Kaisa Kurki A-HA 103+20, 6) Niina Aaltonen RSA 111+11.

Joukkuekilpailu: 1) SSG (Satu Kärki, Jenna Kössi, Heidi Hämäläinen) 312, 2) HyMa (Katja Poutanen, Marja Mustakangas, Satu Sarmala) 308.

Skeet SM lopputulos naiset

Skeet SM lopputulos miehet