Haulikon EM-kilpailut: Teemu Ruutana 9:ntenä, Juho Mäkelä 10:ntenä poikien trapissa
1.8.2018 klo 18:06
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Teemu Ruutana in action trapin EM-kilpailuissa keskiviikkona. (Kuvat: Risto Aarrekivi)

Teemu Ruutana on poikien trapissa parhaana suomalaisena yhdeksännellä sijalla, kun haulikkolajien EM-kilpailut alkoivat keskiviikkona Itävallan Leobersdorfissa. Juho Mäkelä teki saman tuloksen kuin Ruutana (71) ja on ensimmäisen kisapäivän jälkeen 10:ntenä. Vili Kopra jatkaa kilpailua 13. sijalta.

Juho Mäkelä.

Haulikkolajien EM-kilpailujen avajaiset olivat tiistai-iltana Itävallan Leobersdorfissa. Kaupungin keskustassa pidetyssä avajaistilaisuudessa Euroopan ampumaurheiluliiton (ESC) puheenjohtaja Vladimir Lisin oli tyytyväinen, koska Itävalta palasi ampumaurheilun kansainvälisten arvokilpailujen isännäksi 43 vuoden tauon jälkeen.

– Hienoa on myös se, että ESC kehittää aktiivisesti lajia, Lisin viittasi EM-kilpailujen ohjelmaan.

EM-mitaleista ammutaan henkilökohtaisten lajien lisäksi parikilpailuissa (trap, skeet, kaksoistrap) sekä erillisissä trapin ja skeetin joukkuekilpailuissa. Viimeinen kilpailupäivä on sunnuntai 12. elokuuta.

Kilpailutapahtumat pyörähtivät Leobersdorfissa käyntiin keskiviikkona, kun poikien ja tyttöjen trapissa ammuttiin ensimmäisen kisapäivän 75/125 kiekkoa.

Poikien trapissa ovat suomalaisista mukana Vili Kopra (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Juho Mäkelä (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Teemu Ruutana (Längelmäen Seudun Ampujat). Tyttöjen trapissa ei ole suomalaisedustusta.

Ruutana jatkaa kilpailua yhdeksänneltä sijalta, kun hän rikkoi 71 kiekkoa (22+24+25). Ruutana sijoittui viime vuoden MM-kilpailuissa Moskovassa yhdeksänneksi. Mäkelä on kansainvälisten arvokisojen ensikertalainen. Hän on 10. sijalla samalla tuloksella kuin Ruutana eli 71 (23+23+25). Kopra voitti viime vuonna Azerbaidzhanin Bakussa EM-kultaa. Hän on nyt 13. sijalla rikottuaan 70 kiekkoa (24+21+25).

Vili Kopra.

Kilpailun kärjessä ovat 74 kiekkoa rikkoneet Theo Ling (Iso-Britannia) ja Tshekin Jan Palacky. Neljä poikaa teki tuloksen 73.

Junioreiden trap-kilpailut päättyvät torstaina, jolloin ammutaan viimeiset 50 kiekkoa ja finaalit.

Miesten ja naisten trap alkaa huomenna torstaina, jolloin ammutaan ensimmäisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa. Viimeiset 75/125 kiekkoa ja finaalit ovat vuorossa perjantaina.

Miesten trapissa Suomea edustavat Jukka Laakso (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Eemil Pirttisalo (Ruotsalon Metsästysyhdistys) ja Vesa Törnroos (Lahden Ampumaseura). Naisten trapissa ovat suomalaisista mukana Noora Antikainen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat), Satu Mäkelä-Nummela (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille).

ESC:n puheenjohtaja Vladimir Lisin avasi EM-kilpailut tiistai-iltana.

Itävallan EM-kisoihin osallistuu 387 urheiluampujaa 42 maasta. Suomalaisia on mukana viisitoista.

Haulikkolajien EM-kilpailut
30.7.-13.8. Leobersdorf, Itävalta

Tilanteita ke 1.8.

Poikien trap, 1. kilpailupäivän 75/125 kiekkoa: 1) Theo Ling Iso-Britannia 74, 2) Jan Palacky Tshekki 47, … 9) Teemu Ruutana 71 (22+24+25), 10) Juho Mäkelä 71 (23+23+25), … 13) Vili Kopra 70 (24+21+25). 37 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.