EM-haulikko: Suomi sivusi trapin parikilpailun ME:tä, lopulta kuudes
5.8.2018 klo 20:24
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

”Mansikka ja mustikka” eli Satu Mäkelä-Nummela ja Vesa Törnroos sivusivat trapin parikilpailun ME:tä sunnuntaina. (Kuvat: Risto Aarrekivi)

Suomen joukkueet sijoittuivat kuudenneksi ja 19:nneksi trapin parikilpailussa, kun haulikkolajien MM-kilpailut jatkuivat sunnuntaina Itävallan Leobersdorfissa. Suomi 1 sivusi peruskilpailussa ME-tulosta 145.

Itävallan Leobersdorfissa järjestettävissä haulikkolajien EM-kilpailuissa oli sunnuntaina viides kilpailupäivä. Ohjelmassa olivat trapin parikilpailut. Se on uusi olympialaji Tokiossa 2020.

Suomella oli parikisassa mukana kaksi joukkuetta: Suomi 1 (Vesa Törnroos – Satu Mäkelä-Nummela) ja Suomi 2 (Jukka Laakso – Noora Antikainen).

Jokainen joukkue ampui peruskilpailussa 150 kiekkoa eli jokainen urheilija 75 kiekkoa, ja finaaliin pääsi kuusi parasta joukkuetta.

Peruskilpailun paras tulos oli 145, jonka teki kolme joukkuetta – yksi niistä oli Suomi 1. Muut joukkueet olivat Espanja 1 ja Italia 2. Ne kaikki sivusivat upeasti maailmanennätystulosta! Kolmen joukkueen finaaliuusintaan pääsi tuloksella 142.

Mäkelä-Nummelan tulos oli 73 (24+25+24) ja Törnroosin 72 (24+25+23). Finaalissa kaksikko sijoittui lopulta kuudenneksi.

– Peruskisa oli molemmilta hyvää ammuntaa! Oli tosi hyvä fiilis ampua, ja tulostakin tuli. Finaali töppäsi sitten pahemman kerran. Se ei lähtenyt kulkemaan millään, ja lauluun lähdettiin. Keli oli taas kiva, Törnroos sanoi.

Mäkelä-Nummela puolestaan totesi, että ”niin tosi hyvää tekemistä peruskisassa ja vapautuneella ´lookilla´ laskettiin ja kulki siinä ykkönen eellä”.

– Mutta finaalissa juuttui johonkin monttuun, eikä peli auennut mistään suunnasta, vaan tössittiin oikein urakalla. Anyway mukava kisa ja taas oppia seuraavaan kisaan: alusta pitää lähteä täysillä, Mäkelä-Nummela totesi.

Jukka Laakso ja Noora Antikainen tekivät tuloksen 139.

Suomi 2:n tulos oli 139 ja sijoitus 19:s. Laakso rikkoi 70 kiekkoa (24+23+23) ja Antikainen 69 (23+25+21).

– Ei me Nooran kanssa huonoja oltu, ja finaali olisi ollut ihan tavoitettavissa. Oma suorittaminen oli tasaista, mutta se ei riittänyt tällä kertaa. Radalla oli 35-36 lämpöastetta ja siihen päälle lämmin huone, niin palautuminen oli vähintään haastavaa, Laakso sanoi.

– Nyt olisi kolmisen viikkoa aikaa jäähtyä Etelä-Korean MM-areenalle. Siellä koetetaan nostaa Suomen lippu salkoon!

Antikaisen mukaan kilpailu oli ”tosi kiva”.

– Ensimmäinen ja toinen sarja menivät mukavasti. Viimeisessä sarjassa tuli tosi pimeä taivas, enkä tiedä eikö sitten silmä heti tottunut. Siihen tuli muutama pummi liikaa. Ensimmäinen parikisani ja toivottavasti jatkoa tulee. Pidän todella tästä kilpailumuodosta, Antikainen summasi.

Parikisan Euroopan mestaruus meni Italia 2:lle, joka oli finaalissa Slovakia 2:sta parempi pistein 47-44. Italialaisten voittotulos on uusi maailmanennätys ja Euroopan ennätys. Voittajajoukkueessa ampuivat Giovanni Pellielo ja Jessica Rossi. Turkki sai pronssia.

EM-kilpailuissa ammutaan maanantaina kaksoistrap. Suomalaisista Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) on mukana naisten kilpailussa.

Itävallan Leobersdorfissa ammutaan EM-mitaleista henkilökohtaisten lajien lisäksi parikilpailuissa (trap, skeet, kaksoistrap) sekä erillisissä trapin ja skeetin joukkuekilpailuissa. Viimeinen kilpailupäivä on ensi sunnuntai 12. elokuuta. EM-kisoihin osallistuu 387 urheiluampujaa 42 maasta. Suomalaisia on mukana viisitoista.

Ensimmäiset olympiamaapaikat ovat jaossa Etelä-Korean Changwonissa 31.8.-14.9. järjestettävissä ISSF:n kaikkien lajien MM-kilpailuissa. Jaossa on neljä paikkaa jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa eli 48 paikkaa. Parikilpailuissa on jaossa paikat kunkin lajin kahdelle parhaalle (ilmakivääri, ilmapistooli, trap).

Haulikkolajien EM-kilpailut
30.7.-13.8. Leobersdorf, Itävalta

Tuloksia su 5.8.

Trapin parikilpailu 150 kiekkoa + finaali: 1) Italia 2 47/ME, EE (145/sivuaa ME:tä), 2) Slovakia 2 44 (144), 3) Turkki 29 (143), 4) Espanja 1 26 (145/sivuaa ME:tä), 5) Iso-Britannia 2 20 (142/uusinta 5), 6) Suomi 1 15 (145/sivuaa ME:tä), 7) Italia 1 142/4, 8) Ranska 2 142/0, … 19) Suomi 2 139. 29 joukkuetta.

Kaikki tulokset löydät täältä.

Lisää tietoa kisoista ESC:n sivuilla.

EM-kisojen aikataulu: ech_2018_leobersdorf_aut___final_program___with_timings___4