EM-haulikko: Mopsi Veromaa kaksoistrapin neljäs
6.8.2018 klo 17:01
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Mopsi Veromaa kuvattuna trapin henkilökohtaIsessa EM-kilpailussa. (Kuva: Risto Aarrekivi)

Mopsi Veromaa oli naisten kaksoistrapissa neljäs, kun haulikkolajien MM-kilpailut jatkuivat maanantaina Itävallan Leobersdorfissa.

Itävallan Leobersdorfissa järjestettävissä haulikkolajien EM-kilpailuissa ammuttiin maanantaina kaksoistrap. Suomalaisista Mopsi Veromaa (Sibbo Skyttegille) oli mukana naisten kilpailussa.

Veromaan tulos oli 114 (27+26+22+20+19). Italian Sofia Maglio teki saman tuloksen, joten kaksikko ampui uusinnan pronssimitalista. Maglio oli uusinnassa Veromaata parempi pistein 2-1 ja sai EM-pronssia.

– Joo, näin siinä kävi. Hyvän alun jälkeen lähti menemään liiaksi alamäkeä ja siten uusintaan ja siitä pudoten neljänneksi. Hauskaa silti oli, vaikka viimeisessä sarjassa eräälle ampujalle tuli aserikko. Kotimatkalle huomenna ja takaisin trapin pariin ja nokka kohti Etelä-Koreassa elo-syyskuussa järjestettäviä MM-kilpailuja, Veromaa sanoi.

Kaksoistrapin Euroopan mestaruuden voitti ME-tuloksella 131 Italian Claudia de Luca, ja Slovakian Zuzana Rehak Stefecekova sai hopeaa (119).

EM-kisoissa ei ole kilpailutapahtumia tiistaina. Poikien ja tyttöjen skeetin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa ammutaan keskiviikkona. Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) ja Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat) edustavat Suomea poikien skeetissä.

Itävallan Leobersdorfissa ammutaan EM-mitaleista henkilökohtaisten lajien lisäksi parikilpailuissa (trap, skeet, kaksoistrap) sekä erillisissä trapin ja skeetin joukkuekilpailuissa. Viimeinen kilpailupäivä on ensi sunnuntai eli 12. elokuuta. EM-kisoihin osallistuu 387 urheiluampujaa 42 maasta. Suomalaisia on mukana viisitoista.

Ensimmäiset olympiamaapaikat ovat jaossa Etelä-Korean Changwonissa 31.8.-14.9. järjestettävissä ISSF:n kaikkien lajien MM-kilpailuissa. Jaossa on neljä paikkaa jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa eli 48 paikkaa. Parikilpailuissa on jaossa paikat kunkin lajin kahdelle parhaalle (ilmakivääri, ilmapistooli, trap).

Haulikkolajien EM-kilpailut
30.7.-13.8. Leobersdorf, Itävalta

Tuloksia ma 6.8.

Naisten kaksoistrap 150 kiekkoa: 1) Claudia de Luca Italia 131 (ME), 2) Zuzana Rehak Stefecekova Slovakia 119, 3) Sofia Maglio Italia 114/uusinta 2, 4) Mopsi Veromaa Suomi 114/1. 10 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.

Lisää tietoa kilpailuista ESC:n sivuilla.

EM-kisojen aikataulu: ech_2018_leobersdorf_aut___final_program___with_timings___4