EM-haulikko: Eetu Kallioinen poikien skeetissä 11:ntenä, Sami Aaltonen 24:ntena
8.8.2018 klo 19:34
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Eetu Kallioinen EM-radalla. (Kuvat: Risto Aarrekivi)

Eetu Kallioinen on ensimmäisen kilpailupäivän jälkeen 11:ntenä poikien skeetissä, kun haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat keskiviikkona Itävallan Leobersdorfissa. Sami Aaltonen on 24. sijalla.

Itävallan Leobersdorfissa järjestettävien haulikkolajien EM-kilpailujen kilpailutapahtumat jatkuivat välipäivän jälkeen keskiviikkona. Ohjelmassa oli poikien ja tyttöjen skeetin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa.

Eetu Kallioinen (Ala-Hämeen Ampujat) ja Sami Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat) edustavat Suomea poikien skeetissä. Kallioinen rikkoi 72 kiekkoa (25+25+22) ja Aaltonen 68 kiekkoa (22+22+24). Kallioinen on 11. sijalla, ja Aaltonen jatkaa kisaa 24. sijalta.

Tshekin Richard Klika on kilpailun kärjessä tuloksellaan 74. Tanskan Emil Petersen ja Italian Elia Sdruccioli tekivät tuloksen 73. Kallioisen lisäksi seitsemän poikaa teki tuloksen 72.

Poikien skeetin viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaali ammutaan torstaina.

Sami Aaltonen.

Huomenna alkaa miesten ja naisten skeet (50/125 kiekkoa). Miesten skeetissä Suomea edustavat Oskari Kössi (Sibbo Skyttegille), Miikka Peltonen (Honkajoen Seudun Ampujat) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura). Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) on mukana naisten skeetissä.

Miesten ja naisten henkilökohtaiset kilpailut päättyvät perjantaina (75/125 kiekkoa ja finaalit). Lauantaina ovat vuorossa skeetin joukkuekilpailut ja EM-kisojen päätöspäivänä sunnuntaina parikilpailut.

Itävallan Leobersdorfissa ammutaan EM-mitaleista henkilökohtaisten lajien lisäksi parikilpailuissa (trap, skeet, kaksoistrap) sekä erillisissä trapin ja skeetin joukkuekilpailuissa. EM-kisoihin osallistuu 387 urheiluampujaa 42 maasta. Suomalaisia on mukana viisitoista.

Ensimmäiset olympiamaapaikat ovat jaossa Etelä-Korean Changwonissa 31.8.-14.9. järjestettävissä ISSF:n kaikkien lajien MM-kilpailuissa. Jaossa on neljä paikkaa jokaisessa henkilökohtaisessa lajissa eli 48 paikkaa. Parikilpailuissa on jaossa paikat kunkin lajin kahdelle parhaalle (ilmakivääri, ilmapistooli, trap).

Haulikkolajien EM-kilpailut
30.7.-13.8. Leobersdorf, Itävalta

Tilanteita ke 8.8.

Poikien skeet, 1. kilpailupäivän 75/125 kiekkoa: 1) Richard Klika Tshekki 74, 2) Emil Petersen Tanska 73, 3) Elia Sdruccioli Italia 73, … 11) Eetu Kallioinen 72, … 24) Sami Aaltonen 68. 45 osanottajaa.

Kaikki tulokset löydät täältä.

Lisää tietoa kilpailuista ESC:n sivuilla.

EM-kisojen aikataulu: ech_2018_leobersdorf_aut___final_program___with_timings___4